torsdag 31 mars 2011

O-vårdad

Om någon mot förmodan skulle ställa sig i närheten av mig och spela klassisk musik - och då förträdelsevis på fiol - just nu så skulle jag spontankräkas på dennes fötter. Jag har återigen varit hos den underbara instans som kallas för läkarmottagning. Den där öppna varianten som man uppmanas uppsöka. 9.45 anländer jag och 11.10 kommer jag in till läkaren!
Under tiden jag sitter i väntrummet spelas det oavbrutet klassisk musik i högtalarna. Alldeles för jävla högt och alldeles för jävla mycket fioler. Ett tag fick jag för mig att sakta avlida där på golvet. Eller bara lägga mig ner och storgråta. Den klassiska musiken gick i moll. Inte ens de trudelutter som spelades på flöjt var uthärdliga. Jag har inte så mycket emot klassisk musik i vanliga fall men den ska vara väl vald och vid rätt tillfälle. Detta var INTE rätt tillfälle. Kan möjligen detta vara någon sorts taktik för att få ner antalet patienter?
Direkt jag kom till läkarmottagningen så tog dom sänkan. Den visade sig ha stigit till 25 från förra veckan. Hade dom tagit sänkan efter denna timme i väntrummet hade den varit uppe på 240, garanterat! Hade jag inte varit tvungen att gå dit för ett sjukintyg så hade jag aldrig utsatt mig för detta. Nästa gång jag är sjuk mer än en vecka tar jag nog ut semesterdagar istället.
Denna gång fick jag penicillin vare sig jag ville, behövde eller inte. Sen ska jag tillbaka för att kolla mina lungor när jag blivit frisk (om jag blir frisk). Det ska kollas om jag har kol. Känns orättvist eftersom jag helt slutat röka och dessutom inte varit någon inbiten rökare de senaste 3 åren. Innan dess var jag ickerökare i 28 år!
Nåja, det finns folk som har rök- och alkoholrelaterade sjukdomar utan att vare sig ha rökt eller druckit i sina dar. Men det kan ju vara en orsak till att jag blivit så urbota sjuk för andra gången på kort tid. En annan anledning kan också vara att mitt järnvärde är i botten. Jag lutar åt det senare - hemmahomeopat som jag är. Men... tänk om den här snubben kommit in i väntrummet och dragit av en trudelutt. Då hade jag blivit frisk direkt.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Laila sa...

Oj, sådana läkarmottagningar har vi inte här. Såna du kallar "öppna". Här har vi en vanlig vårdcentral och om/när man behöver komma "akut" så får man först ringa och lämna namn o telefonnummer. Sedan säger rösten i telefonen vilken ungefärlig tid de ringer tillbaks på. Därefter sätter man sig o väntar. Sedan ringer de och så får man en tid samma dag. Det är det som kallas akuttid... (Förr i världen kunde man åka direkt o sätta sig i väntrummet.)
Och någon fiolmusik spelas då rakt inte. Ingen musik alls. Men det finns kaffe.

Hoppas du kryar på dig snart i alla fall - och jag håller med dig om den sistnämnda musiken! DEN var verkligen upplivande! :-))

Baronessan sa...

Laila: Här kan man också ringa och sen bli uppringd men dom vill helst att man kommer på den öppna mottagningen. Förmodligen för att dom hoppas på att man ska avlida redan i väntrummet.
Och kaffe... jag hade gett min högra hand för en kopp kaffe. Ja, eller kanske inte min högra hand, men kanske en nagelbit :)

Carina sa...

Ser att du har sett snödroppar. Härligt! Igår när jag åkte buss såg jag massor med tussilago. Åh vad glad jag blir. Nu är det bara början ;-)