måndag 4 april 2011

Kaffe, kaffetåren, trallalla....

Mina fina kaffekoppar som jag köpte för 15 år sedan heter Casa Look och kommer från Villeroy &  Boch. I många år tänkte jag sedan att jag skulle köpa fler och plötsligt hade 10 år gått och kopparna gick inte att få tag i längre. Skit också, tänkte jag. Får väl vänta då tills dom kommer som secondhand. Och nu - mina kära vänner - så har jag lyckats fånga in 6 koppar från Tradera! Dom fanns i och för sig också att beställa från Kina men jag är så uslig på kinesiska så jag tog Tradera istället. Nu är dom mina!!!
Jag försökte länge att hitta några andra koppar att komplettera med men icke sa nicke. Strukturen på kopparna liknar i och för sig Swedish Grace från Rörstrand men det är koppar utan fat. Jag hävdar bestämt att koppar med fat är det bästa och ger det godaste kaffet. Även om jag till vardags sliter åt mig en mugg för att sörpla i mig någon av dagens åtskilliga kaffeslurkar. Köpp, köpp på er.
PS. Gubbes kommentar när jag fotade kopparna: "fotar du dom? tänker du lägga ut dom på Blocket?" Ha, ha, ha....
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Tradera är kanonbra. Där kan man fynda mycket man letat efter länge;)

Bitten sa...

Kaffekoppar är bristvara i dag. Jag tog tillvara pappas koppar för de ville yngsta dottern ha. Hon är uppväxt med muggar så hon tycker koppar med fat är coola.

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Absolut! Gubbe fyndar dagligen. Fan vet vad han köper :)

Baronessan sa...

Bitten: Ah, det finns hopp om framtiden alltså :)

Synnøve. sa...

Så avis jag är på tradera! Det finns ju inte här! Attans oxå ;))
Dina koppar var ju så fina. Vita med små blå klockor eller som granntjejen sa när hon såg min fuchsia, ballerinakjoler...
För det ser ut som små fuchsiablommor i mönstret...

Inte ska du lägga ut dom på blocket heller...
Gubbe, bloggen heter det :))
Kramen Synnöve.

Laila sa...

Jättefina koppar! Själv har jag alldeles för många - och av olika slag. Både muggar o koppar. Kanske beroende på att jag är väldigt ambivalent när det gäller detta och tycker att "nej men de HÄR var ju fina!!" och så vips har jag fler och de äldsta ställs upp en hylla... Jag kan inte fortsätta på det viset.

Baronessan sa...

Synne: Jaså, det trodde jag fanns nästan överallt. Här finns det ju dessutom ett par nya varianter på Tradera. Det kommer nog ska du se eller så får du starta :)

Baronessan sa...

Laila: Du kanske bor för nära Gekås ;) (Om dom nu har kaffekoppar. Har aldrig varit där.)