måndag 9 maj 2011

Häck, väck, säck

Jag reagerar alltid på svarta sopsäckar i dikesrenen. Så fort jag ser en så tänker jag på lik. Det spelar ingen roll vilken form dom har för det är lik ändå. Men jag har hittills inte stannat för att titta efter. Det kan ju vara sopor också. Kanske. Jag vet inte riktigt hur jag skulle reagera om jag öppnade en säck och det verkligen skulle vara någon likdel i den. Ja, förutom att jag skulle ringa till CSI eller NCIS, Bones, Boyd i mördare okänd eller försöka få tag i  Reid  från Criminal minds. Dom fixar sånt där på ett kick.
Eller är det kanske just därför som jag tror att det är likdelar i säckarna. Att jag kollar på så många deckare? För jag vet inte riktigt varifrån jag fått det. Vem skulle vara så dum att man styckar någon och sen packar ihop allt i en säck och slänger vid vägen? Men... det kan ju vara någon som är på väg och ska gräva ner säcken och så.... oups, ramlar den av. Det kan var så.
Jag tycker i varje fall inte om att dom ligger där. Jag tycker inte om när något ligger där det inte ska ligga. Nedskräpning är en styggelse av stora mått. Att stanna till vid en skogsväg och hitta sopor får mig nästan att gråta. Vad är det för grisar? Men en gris skulle aldrig göra så. Bara människor! Usch och fy!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Hej.
Undrar om det kan vara kriminaltittande. Jag är likadan så fort jag ser en säck så.... men man får nog tagga ner på tittandet, fast det är ju attans så spännande.
Sopgrisar skulle få plocka upp allt de slängt. Hörde om en man som gick igenom sopor som slängts i skogen och hittat en adress, han åkte och la soporna i den trädgården. Bra ide men det kan ju bli fel.
Ha det gott. Yvonne

Tantaluran sa...

Nu får du sluta fantisera om likdelar - du skräms ju!

Shirouz sa...

Det gör jag med! Nu kollar jag aldrig på krim-serier på tv, men jag läser gärna deckare...
Folk som skräpar ner borde få gå i sopsäck i 14 dagar minst, med ett plakat där det står "Jag är en miljöskurk!" eller något i den stilen. Det kanske skulle lära dem.
Kan man ju hoppas...

lilah sa...

Ha ha, precis så tänker jag också om jag ser en svart sopsäck! Att tänk om det ligger en fot eller ännu värre: ett huvud, däri!
Jag fick även lite liknande tankar, fast ur ett annat perspektiv, när jag en dag, djupt inne i skogen stötte på en - EN - joggingsko! Först undrar man om bäraren verkligen inte märkte att en sko hade ramlat av? Sedan kommer tanken: Den måste ha ramlat av ett lik!!!

Baronessan sa...

Plupp: Jag tror inte att jag skulle våga gå igenom sopsäckar. Tänk om det ÄR likdelar ;)

Baronessan sa...

Tantaluran: Äsch då!

Baronessan sa...

Shirouz: Bra idé med straff-säck. Men frågan är ju hur man får tag i asen.

Baronessan sa...

Lilah: Verkligen underligt. Jag skulle kunna tänka mig tanken också att någon lagt skon där för att någon ska stanna som man kan överfalla!!! Ja, jag vet - kollar för mycket :)

Laila sa...

Haha, du menar som den där varianten med plånboken? Fast typ med en snara gömd i blåbärsriset bredvid skon, och så sitter den presumtive överfallaren i ett träd och håller i andra änden av repet och drar till när rånoffret kliver i snaran för att stanna till och titta närmare på skon i det han säger för sig själv: "Men vad har vi här då? En liten sko? Vad kan en sån liten sko göra här i skogen alldeles själv?" :-)

Baronessan sa...

Laila: Alldeles, alldeles :)