tisdag 7 juni 2011

Lappad och lagad

"Och hur gick det?" undrar ni förståss bitandes på edra naglar. Jo, tack det gick bra. Hos tandläkaren alltså. Tandläkaren hade ju fått den onödiga idén att ha ledigt både fredag och måndag, men jag hade ändå tur eftersom det blev ett återbud idag. Och tur också att jag inte fick tandvärk!
Jag fick välja också. Det får jag alltid göra hos min tandläkare. Krona eller plastfyllning. "Vi kör plastfyllning" sa jag, för det kunde göras direkt. Kostade bara c:a 1500 pix. Sen får vi se hur länge det håller. Den blev fantastiskt fin tanden. Faktiskt en av dom finaste tänderna jag har i käften nu.
Jag frågade också om jag kanske skulle ta bort dom andra gamla amalgamlagningarna jag har kvar. Detta för att jag trodde att dom blivit för gamla och att det kanske skulle vara sämre att ha dom kvar. Då svarar min tandläkare: "nu är det så här att gamla bra amalgamfyllningar är det bästa du kan ha". Alltså ingen risk att dom skulle ramla ut av ålder. Tänk att hon sa så! Hon kunde ju lätt ha tjänat in en del på mina gamla fyllningar direkt. Jag måste köpa en present till henne. Vad ger man en tandläkare? En stor chokladkartong, eller?
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Wow, vilken snäll tandläkare. hon kunde rverkligen tjänat en peng på dig om hon velat. Det hör nog inte tillvanligheterna att dom är så ärliga.Eller så har hon fullbokat,haha;) Kram

Anonym sa...

Ge henne en kram nästa gång ni ses - då blir hon nog glad!

www.tantaluran.blogspot.com

(för man kan inte logga in och kommentera)

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Jag tror att hon är ärlig faktiskt, men hon är nog ganska uppbokad också :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Kan man krama sin tandläkare? Ja, kanske...

Shirouz sa...

Den bästa presenten du kan ge henne är givetvis att fixa till riktigt stora hål tills nästa gång ni ses, men det finns ju gränser för hur snäll man vill vara ;)

Och, vad härligt att höra att det svaret om fyllningarna :)

Baronessan sa...

Shirouz: Ja, men nu när jag kör icke-socker-diet så ska det väl inte vara så svårt att få stora hål (verkar det som)

Laila sa...

Ja det är skönt med tandläkare som beter sig som människor och inte som försäljare!
Kanske en liten bukett handplockade blommor från egna trädgården som uppskattning?

Själv går jag och dras med en oxeltand som saknar en hörnflis sedan några veckor. Men nu tror jag banne mig att jag "står ut" den här gången. Jag vet inte HUR många ggr jag lagat om den tanden för att den går av på olika (eller samma) ställen! Jag misstänker att hon snart säger att det inte går att laga mer och att det är krona som gäller. Kan man inte få klave istället?