tisdag 14 juni 2011

Skit, piss och vademecum

Jag går framåt. Jag kan även gå bakåt. Men så fan att jag går ner. I vikt! Upp går bra. Här ägnar man sig åt diverse bantningstips med bananer eller selleri genom åren och sen kommer det såna här matmoguler och talar om att du ska äta light. Sen kommer nästa och säger att du ska äta fett. Sen kommer den tredje och säger att du ska äta kolhydratfritt. Man testar och kämpar i sitt anletes svett. Läser recept tills ögonen går i kors. Handlar och lagar mat och sköter sig till punkt och pricka. Och vad händer? Inte ett skit! 
kommer en fjärde jävla expert och säger du måste röra på dig mer! Jaha! Jaså! Säger du det! Men då kunde ni ju ha sagt det från början då. För då tänker jag inte vara med längre. Jag går ut till bilen emellanåt. Jag reser mig ganska ofta från soffan när jag ska gå på toa och när jag ska hämta kaffe. Jag till och med handlar ibland. Under dessa sessioner så rör jag faktiskt på mig. Rör jag på mig mer än så, så kan jag ge mig fan på att jag får ont någonstans. Just nu är det vänster knä. Detta för att jag sprungit upp och ner i min trappa alldeles för ofta.
Varför då? Jo, för att jag bär med mig saker hela tiden som mina händer sedan plötsligt släpper på något hemligt ställe. Sen får jag springa runt i mitt stora hus och leta efter sakerna igen. Kan vara en släng av "alienhand kanske. Eller Alzheimer light. Nåja, den håller mig faktiskt i rörelse i alla fall. Och det får räcka. För övrigt ska jag gå i tältkläder hela sommaren och låta fläsket fladdra omkring där under.
Och förresten. Den där Anna Skipper. Som sitter i TV och säger typ att "jag har faktiskt aldrig suttit framför TV:n och ätit en massa onyttigheter" - vill man inte bara strypa henne? Eller smalast möjliga anorektiker som leder program typ "Biggest looser" där man ser till att plåga folk tills dom spyr. Det är så sant som det är sagt: livet är ett helvete och sen dör man.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

11 kommentarer:

Renée sa...

Så sant, så sant...

Snigel sa...

Jag vill också strypa Anna Skipper och hennes gelikar, ska vi bilda en klubb? ;)

Baronessan sa...

Renée: Japp!

Baronessan sa...

Snigel: Absolut! Skippa Skipper.

Laila sa...

Kan absolut inte göra annat än att hålla med. Alla smala/magra människor som säger att "ja jag har då aldrig haft några problem med vikten! Det är bara att äta rätt och att röra sig!"
Jovisst. Det är ju sånt man kan säga när man aldrig haft några problem med vikten. För ett år sedan - eller ett och ett halvt - hade jag heller aldrig haft några problem med vikten. Med en marginal upp och ned på 3 kg hade jag väg lika mycket i mitt vuxna liv med undantag för då jag var gravid. Jag har inte heller ändrat levnadssätt de sista åren jämfört med tidigare. Men upp i vikt går man ta mig fan!

Det är väl självklart att man vet att man ska äta mindre och röra sig mer!!! Men varför ska man äta mindre och röra sig mer än man gjort någon gång tidigare??????

Baronessan sa...

Laila: Det är den där Murphy och hans förbannade lag igen säkert!

Livsnjutaren sa...

Jag har testa alla dieter i hela universum. Det enda som funkar på min kropp är viktväktarna. Och det är så enkelt så vem som helst klarar av det. Och du får äta precis alt. Behöver aldrig tänka-det där får jag inte äta. Men självklart är det ett sätt att lära sig leva,man kan inte gå tillbaka och äta som innan. Jag vet eftersom jag "ramlat " tillbaka innan. Men jag peppar dig gärna om du hoppar på samma tåg.Jag lovar att du kommer se resultat fort.Kram.

Emileitha sa...

Tycker lika jag med, nåt har hänt den senaste tiden. Inte haft några problem hittills, men nu sväller jag så jag hoppas att det är bara vätska efter allt korticon ätande.
Mindre kan jag inte äta för då svimmar jag nog mest hela dagarna.
Inte värt att lyssna råd, bara större tröjor som gäller o stuva undan de mindre kläderna för smalare tider i fall de kommer. Svalt o skönt med stora kläder eller hur ?

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Ja, jag vet. Jag har kört Vv tidigare och gått ner. Men på senare år har inte ens det funkat :( Jag börjar tro att jag är gravid med en stadig sälunge.

Baronessan sa...

Emileitha: Som sagt: alltings jävlighet. Men stora tröjor är bra!

Shirouz sa...

Vad jag garvade när jag läste vad du skrev om Anna Skipper! :D
Jag vete fan vad som händer, jag tror att det är åldern, med högre ålder så ska man helt enkelt gå upp i vikt och sedan kan man träna till örona blör (som vi säger här i Östergötland) och det händer absolut ingenting. Jag har ju sprungit som en galen get i min backe upp och ner och verkar i stället ha blivit knubbigare av det!? Jag begriper klippt ingenting, nu den här veckan har jag inte tränat alls, för jag tänkte att jag kanske fått muskler vid magen (den första kvinnan med bilringsmuskler, kan tänka ;)