onsdag 1 juni 2011

Skogsterror

Med fara för mitt liv har jag tagit en skogspromenad. Frazze tjatade som vanligt så han, Gusten och jag tog en tur. Hade ändå tänkt att plocka en bukett liljekonvaljer till modern. En sak är säker. Man ska inte ha på sig liljekonvaljdoft om man vill undvika myggor för just i dom "planteringarna" där sitter dom otäcka blodsugarna.
Med sina horribelt långa sugsnablar punkterade dom min hud på 78 ställen och lite till. Jag plockade en blomma och viftade vilt likt en hysterisk fladdermus i en minut, plockade en blomma.... osv. Gusten låg intill och rörde inte en klo för att hjälpa till. Jo, han jamade en gång. Kan ju ha betytt "vad viftar du för?" eller kanske "varför står du då där mitt bland myggen?". Jodå, ett litet kattjamande kan betyda just så mycket. "Ja, ligg där och jama du" sa jag och fortsatte vifta. Dom rörelserna jag lyckades åstadkomma tror jag inte att en endaste zumbaledare har kommit på än.
Jag mindes plötsligt glädjen över den första riktiga kylan i höstas när myggen dog. Jag sörjde inte ens ett uns. Men jag vill ju naturligtvis inte att det ska bli höst än så jag får väl köpa upp mig på lite myggpyton till nästa skogsrunda. Nu ska jag klä av mig och kolla efter fästingar. Dom älskar också mig. Men man ska väl vara glad att man blir älskad över huvud taget.
Resten av kvällen/natten/veckan ska jag klia mig. Men det är hon värd lilla modern!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Renée sa...

Jaha, dom gillar alltså dig oxå... Jag är glad att jag inte bor uppåt landet för då hade jag fått bada i Mygga varendaste dag...

Emileitha sa...

Nu har det börjat, mygg eländet !!
Har inte ens varit i skogen o ändå kliar det som fan..de kom in i värmen efter oss o vi blev alla mördare med varierande lycka (sjöng karaoke)på ett ställe där det var säkert plus 30 grader.
Nu blir det till att leta fram alla medel mot dessa sugande eländen.
Det gäller att vara förberedd även för fästingar, de gillar mig med.
Ha det bra ändå ..

Polargrevinnan sa...

Ja, ibland får man offra sig.
Jag ryser när jag tänker på mygg.
När jag är på landet i min Polar är jag insmord med djungelolja.
Inte ett myggbet men hal som en ål.
Ha det bra.
Kram Viola

Livsnjutaren sa...

Oj,är det därför jag har massa mygg i trädgården. Jag som är glad att ha Liljekonvaljer där. Kanske inte är så bra då;) Men vackert. Kram.

Baronessan sa...

Renée: Sällan drar vi mot norr på semestrarna. Det är nog myggen som bromsar. Apropå det så är det inte roligt med bromsar heller :)

Baronessan sa...

Emileitha: Dom kunde väl ändå hålla sig ifrån karaokeställen kan man tycka ;) Men dom tar ingen hänsyn alls.

Baronessan sa...

Viola: Ha, ha, jag såg framför mig när din gubbe kramar dig och... "flopp" flyger du iväg, inoljad som du är :D

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Det kan vara därför. Det kan ju också vara så att dom är överallt dom jävlarna!

Laila sa...

Nåt som jag faktiskt tycker är ännu värre är knotten!! Har dem i massor här, sedan år 2000 av någon anledning. Innan dess, inte ett knott.