måndag 20 juni 2011

Svenska måltider på loppis

Dom här tallrikarna har jag suktat efter sedan jag såg dom för något år sedan på en loppislada. Då tyckte jag att dom kostade för mycket. Det är ju alltså bara kul-att-ha-tallrikar. Men så för ett tag sedan hittade vi sex stycken till ett mycket bättre pris på en annan loppis och slog till. Men eftersom dom är tänkta att ha när vi har påhälsning av husmanskostklubben så räckte ju inte antalet.
Men så igår for vi iväg på en liten loppisrunda och då hittade vi den till höger på bilden. Nu återstår en tallrik och den är det bud lagt på på Tradera. Det måste ju liksom vara olika bilder också för att det ska bli kul. Annars kunde vi ha köpt ganska många om vi velat ha dubletter.
Det här är en tallriksserie från Gustavsberg där en tallrik gavs ut om året från 71-76. Detta stämmer dock inte eftersom vi har 7 st och en till på gång. Sen läste jag någonstans att någon hade fått 12 st! Det är bara lurendrejeri och fusk i vår värld. Men inte bryr jag mig om det. Det är bara bra att det finns fler tallrikar. Man vet ju aldrig, det kan ju bli fler i matklubben.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Moster Ma sa...

En sån till höger hittade jag i ett skåp häromsistens.
Jag tyckte den var fin så jag har den framme på tallrikshyllan. Kul att få veta lite mer om den!

Carina sa...

Dom ser jag fram emot att få äta på snart :-)
Du kanske ska skaffa 12 då. För säkerhetsskull ;-)

Baronessan sa...

Moster Ma: Aha, den hör inte till de vanligaste så håll i den! :)

Baronessan sa...

Carina: Jajamensan, dom ska vi nog äta något norskt på :) Ja, man kanske ska skaffa fler. Det kan ju i faktiskt utöka sig till just 12!

Carina sa...

Precis ;-) Då räknade jag rätt då :-P