fredag 3 juni 2011

Tandtråd och sadister

Nu är det så att jag gör ibland som jag blir tillsagd. Inte alltid, men ibland. Till exempel när min tandläkare säger att jag ska använda tandtråd, då gör jag det. Inte så ofta som hon vill, men ibland. Ganska ofta ändå faktiskt. Men eftersom det är så attans jäkla trångt i min mun och då särskilt mellan tänderna så är det ett litet helvete att dra den där tråden fram och tillbaka. Men... sen kom ju den här plackersvarianten. Den kan man ju använda utan att behöva stoppa in sådär 6 fingrar i munnen. Så jag har ju blivit duktigare på att använda tråd nu när den finns på plastpinne.
Det gjorde jag senast nu ikväll när jag ätit apelsin. Trådigt apelsinkött satt mellan så gott som varje tand kändes det som. Jag tog min plackers och tryckte, drog och pillade och då.... plopp. Ut for en lagning! Tackar så hjärtligt! Ingen liten flisa heller utan en stor lagning med en liten tandbit på. Så nu ska jag oroa mig för stora kostnader, borra satan, stor smärta, rotfyllning, bygga brygga, jacketkrona osv.  
Alla dom lagningar jag gör nu för tiden är gamla som görs om. Den finne (vid namn Olipra tror jag) som var min tandläkare i mina unga år hade en förkärlek för att borra upp kraterhål för att fylla igen med amalgam. Antingen var han halvblind eller så var han sadist. Det lutar nog mest åt det senare. Senare i skoåldern fick jag en annan sadist som blev överlycklig när det lyckades tränga fram en visdomstand som han kunde bända bort medan blodet sprutade. Jag är säker på att han låg och grämde sig varje natt över att folk, på sin höjd, bara får 4 visdomständer.
nu sitter jag här och väntar på att det ska börja göra ont också.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Renée sa...

Jag avskyr tandläkarbesök... Dock har jag haft turen att ha fått väldigt bra tänder, endast en lagning har jag och den gjordes för 30 år sedan (gudars vad gammal jag blev!). Jag biter dock så jäkla mycket när jag sover så jag behöver en bettskena. Har bitit sönder en i hårdplast och är på väg att bita sönder min andra... De kostar 2000 kr styck...

Hoppas verkligen att d et går bra hos tandläkaren! Jag håller tummarna för att det blir billigt...

Emileitha sa...

Jäklar !!! jag är rädd varje gång när jag använder alla möjliga borstar o grejer i munnen.. Den tandläkare jag hade som barn var nog än värre, han borrade inte alls..tog bara fram en stor tång o sen hade jag bara kvar stora hål på flera ställen.
Ärvde jättedåliga tänder( egna som växte i munnen visserligen) o har alltid haft det kämpigt att ha nåt att bita med alls.
Min bror brukade rymma då et var tandläkarbesök .. men så fick han köpta tänder tidigt..
Borde ingå i högkostnads kortet eller hur ! Lycka till med besöket, hoppas du kommer undan lindrigt

Baronessan sa...

Renée: Orättvist! Jag har alltid haft usla tänder OCH bettskena! Men man får vara glad att man har en tandläkare som är bra för det har jag. Nu!

Baronessan sa...

Emileitha: Ja, jag hade också en sån som hellre drog ut än lagade. Som tur var hade jag honom bara en gång. Eftersom jag har sån otur så det här hände just vid en långhelg så får jag snällt vänta tills min tandläkare kommer tillbaka från sin ledighet. Blir på tisdag. Hoppas jag klarar mig utan att få tandvärk innan dess :S

Laila sa...

Å jag känner SÅÅÅ igen det där med trångt mellan tänder, allting fastnar, glädjen när tråden med det lilla handtaget kom OCH fyllningar som följer med ut!!! Alltså va faaan??

Den fyllningsbit som ramlade ut häromdagen var dock ingen effekt av tandtrådsdragning, utan helt enkelt tuggummituggande. Sånt där tandvänligt tuggummi som rekommenderas av tandläkarna efter maten.
Jag tror att detta blir fjärde gången som samma hörn på tanden ryker av! Kan undra om det blir tandutdragning och stifttand nu då? Men det är ju bara ett litet hörn? Ska det vara så svårt att få en fyllning att sitta kvar där??