torsdag 25 augusti 2011

Färgflipp

Emellanåt får jag färgflipp. Då byter jag färg på inredningen i mitt hem. Flyttar om mina gardiner, kuddar, dukar och annat pynt. Jag får alltid en idé att ha en speciell färg i vardagsrummet, ett i köket osv. Enligt experterna ska man inte ha olika färger i olika rum utan det ska liksom svepas igenom alla rum med liknande färg. Det ska bli lugnast så.
Men här är det inte lugnt. Kommer man in i hallen där det är ganska färgfritt så ska man chockas av grön-grön-grönt i köket när man väl kommer dit. Helst ska man sen inte äta annat än spenatsoppa för att det ska matcha ordentligt. Grönt är hoppets färg och man kan ju alltid hoppas på annat än spenatsoppa.
Vågar man sig sedan in i vardagsrummet så kommer en vägg av orange att slå emot en. Här ska man inte tro att det ska vara sveplugnt inte. På Wikipedia står att läsa om orange: "Orange kombinerar energin hos rött och lyckan i gult. Det associeras med glädje, solsken och tropikerna och representerar entusiasm, fascination, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering". Just det! Men det finns en del som absolut INTE gillar orange. Jag är inte en av dom!
nedre toaletten har jag just nu lila. "Lila förmedlar rikedom och överdåd och har en känsla av mystiska och kungliga egenskaper". Passar skitbra på en toa!
Det värsta är att det blir värre år från år. Ligger det något i fel färg så går jag i spinn. I alla fall i början, sen ebbar det ut och rör till sig. Men just när jag håller på så kan jag få färgkris i hypofysen.
Sen brukar jag ha en förmåga att välja färger som inte är på modet för tillfället. Jag är ju ingen shoppare så jag går inte ut och ser vad som finns i affärerna och utgår från det, utan jag får bara ett plötsligt infall helt apropå där jag sitter med kaffekoppen i handen. (vilket händer ganska många gånger om dagen. Kaffekoppen alltså - inte infallen).
Just nu är det ett program på TV där Knut Knutson är i bild. Han har en vit skjorta, skarpgrön slips med vita prickar och till detta en lila tröja...  Näeeee.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

11 kommentarer:

Renée sa...

Jag ÄLSKAR färg så det vita modet är inte min grej. Jag blandar hej vilt och mår så bra av det. Kram på dig!

Carina sa...

Chakrabalansering är en healingmetod som syftar till att harmonisera kroppens energier via dess centra, chakras.

Chakrabalanseringen bygger på de indiska tankegångarna om att människan har en rad energicentra i kroppen, kallade chakras (chakra = hjul, rörelse). Genom chakrasystemet tar människan in energier - framför allt prana, livsluften - och fördelar den i kroppen. De olika chakras, varav de sju viktigaste finns i en rad längs kroppens mittlinje, anses ha olika vibrationer och korresponderande FÄRGER, former och funktioner. Till exempel har hjärtchakrat, vars färg är grön, samband med cirkulationen i kroppen och brässen (thymuskörteln). Hjärtat betraktas också som säte för "självet" och har med personliga egenskaper och förmågor att göra samt kärlek.

Chakrabalansering innebär att man på uttalat energetisk väg via healing-tekniker som exempelvis handpåläggning och färgterapi söker balansera kroppens chakras och de därmed förbundna fysiska och psykiska funktionerna.
Färger är bra!! ;-)

Bitten sa...

Jag har väldigt svårt för orange och lila. Men annars går alla färger bra.
I går när vi var i klädaffärer fanns det mycket orange, brunt och lejongult. Verkar vara höstens färger.

Fru Gårman sa...

Jag är sån där tråkmåns som har färgmatchat hela lägenheten, förutom toan. Kan hända det beror på att jag bor i ett rum och kök. :)

Emileitha sa...

Har väldigt ljust hemma, kanske att har en massa egengjort textil mm konst på väggar, hyllor och påbörjade konstigheter lite här o var.
Har svårt för orange o gult.
Annars gillar ha på mig både rött o lila, dock inte samtidigt.
Tur att vi är olika, tråkigt vore det annars eller hur ?
Ha det kul med dina färger ...

Baronessan sa...

Renée: Ja, vitt är fint men inte i längden, det blir så tråkigt :)

Baronessan sa...

Carina: Ja, just det. Färgterapi - det är nog det jag håller på med :)

Baronessan sa...

Bitten: Perfekta höstfärger för mig alltså! :)

Baronessan sa...

Fru Gårman: Kan nog vara lugnast att inte blanda allt för många färger då :D

Baronessan sa...

Emileitha: Ja, visst är det tur att vi är olika. Annars hade vi kanske bara haft svart och vitt. :)

Laila sa...

Själv har jag KNALLRÖTT på väggarna i mitt datorrum! :-)

Apropå något annat så måste jag säga att det är en fantastisk bild, den där med Frasse (?) och den stora såpbubblan framför!!!