onsdag 17 augusti 2011

Morgonfunderingar på natten

Vilka fräcka blogginlägg jag låg och fantiserade ihop igår kväll innan insomning. Idag minns jag inte ett skit! Jag vet ju att jag borde ha papper och penna vid sängen.
Jag funderar även på att ha en potta vid sängen så jag slipper gå upp på toan vareviga natt. Men jag kan även se framför mig hur jag kliver upp på morgonen och trampar mitt i densamma.
Sen har jag funderingar på en kaffebryggare bredvid sängen. Tänk att få vakna på morgonen och få en kopp nybryggt kaffe innan man ens kliver upp. Men nu när jag tänker en gång till så varför inte fjäska igång Gubbe så han kommer med en kopp innan han drar till jobbet?! Men.... nä, skulle inte tro det. Han snoozar alldeles för länge för att hinna. Det får nog bli bryggare vid sängen istället. Då behöver jag ju inte ens någon väckarklocka utan väcks av bludderiblubblubbfräs och kaffedoft. Ju mer jag tänker på det, ju mer tror jag att det skulle göra mina morgnar till någonting att längta till.
Till detta vill jag även ha en automatisk rullgardinsuppdragare och en timer på lamporna. Att få nybakade croissanter är ju enbart en utopi men vilken dröm det vore. Bakmaskin vid sängen också kanske? Men man kan kanske inte åstadkomma croissanter i bakmaskin. Å andra sidan så ska  jag inte äta sådana fettsprängda saker men när man ändå drömmer så kan man väl få drömma ordentligt. Jag har ju kollat på Leila ikväll och då vill man ju aldrig banta mer i hela sitt liv.
Apropå frukost på sängen så fick min Gubbe en skylt av en av sina söner en jul. Det står: "if you want breakfast in bed, sleep in the kitchen". Nu är det ju i sanningens namn så att det är oftast jag som får frukost på sängen av Gubbe. Fast aldrig på vardagarna förstås.
det kanske är sleep-in-the-kitchen jag får göra istället. Bort med kökssoffan och in med en säng.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Laila sa...

Ja men visst är det retfullt, det där med glömda blogginlägg!!? Jag brukar komma på massor med bra sker när jag sitter i bilen, men så fort jag kliver innanför tröskeln här hemma, så är det bara ett tomt eko. Dvs jag minns att det var något fantastiskt jag skulle skriva om med VAD????
Det där med potta vore nog bra, kanske en pottstol då, så man slipper huka sig ända till golvet, för då kommer man väl inte upp igen. Inte jag iaf.
Och kaffebryggaren ja... Vilka bra idéer du kommer med! Fast man måste förstås vakna till såpass först, att man kan trycka med fingret på startknappen, fast det är klart där kommer ju det där med timer in!

En timer och en fjärrkontroll och kanske en liten robot som går och hämtar tidningen... eller det kanske din man kan göra? :-))

Baronessan sa...

Laila: Det finns kaffebryggare med inbyggd timer! Dom måste ju vara till för att ha bredvid sängen!?

Shirouz sa...

Underligt det där, jag är också full av inspiration när jag borde sova och så lurar jag mig att jag ska komma ihåg det när jag vaknar.
Det där med kaffebryggaren är ingen dum idé, tänk att vakna av nybryggt kaffe, undrar om man kan programmera katterna så att de slår på den tio minuter innan man ska upp? :)
Och tänk, croissanter har jag aldrig ätit, det är en brist i min utbildning, det måste jag testa!

Maria sa...

Vilken bra gubbbe du har som ger dig frukost på sängen!!
Min svärfar ger min svärmor frukost på sängen VARJE morgon och jag väntar fortfarande på att poletten ska falla ner på deras son så att jag oxå kan bli lite servad!!

Baronessan sa...

Shirouz: Programmera en katt tror jag inte på ens en mikrosekund. Det är nog mycket lättare att programmera en kaffebryggare.
Inte ätit croissanter!?? Hur kan du ha levt ända tills nu? Du har missat något verkligen viktigt här i livet!

Baronessan sa...

Hej Maria: Det är inte alltid äpplet faller under vinbärsbusken eller hur det nu var. Angående fäder och söner menar jag. Apropå det så är det inte så ofta nu för tiden som jag får fika på sängen så jag kanske ska påminna lite ;)