onsdag 10 augusti 2011

Morgonstund har guld i mund... not!

Idag hade jag föresatt mig att soooooova länge eftersom jag är ledig. Sen skulle jag sy och tvätta/putsa bilen.
Dagen började 7.15 med att telefonhelvetet skrällde typ 14 signaler. Jag struntade i det. Bestämde mig för att det var en försäljare och försökte somna om. Då ringde det igen. Lika intensivt. Pallra sig upp och gå ner och titta ifall att det skulle vara lilla mamman. Det var det inte. Okänt nummer, men jag svarade och fick genast ett långt piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip i örat. Faxhelvete!
Stod förvirrad i köket och funderade på vad jag skulle göra nu. Lägga mig igen eller inte. Lyfte av telefonluren och då...... ringer Gubbes telefon! Men Gubbe är på jobbet.
Alltså, glömd telefon ligger och ringer med den hemskaste signal ni kan tänka er. Vid det här laget är jag färdig att strypa någon. Sedan kommer ett meddelande om telefonsvar. Jag ringer upp och hör efter.
Jo då, någon Patrik har försökt faxa Gubbe. Jag ringer upp - upptaget. Jag väntar. Jag ringer upp - upptaget.
Jag sätter på kaffe! Puh! Ringer upp igen och nu svarar Patrik. "Ja, hej" säger jag "jag heter Berit och bor med den där Thomas som du försöker ringa och faxa till". Det blir tyst en stund och sen säger Patrik "jaha... ja". Varpå jag säger att telefonen är glömd hemma och faxnumret är fel. Han får rätt nummer till faxen och jag kan äntligen sätta mig i soffan och surpla i mig kaffe. Håret börjar långsamt lägga sig ner igen.
Jag somnar om ett tag i soffan, sen kommer Gubbe plötsligt hem. Han tittar först på mig och sedan ser han sin egen telefon på bordet framför mig varpå han säger "vafan" och börjar klappa sig på byxorna för att känna efter om telefonen är där ändå, fast den ligger på bordet. Jag förklarar morgonens situation och Gubbe säger "ja, då ber jag om ursäkt". Jag bara morrar lite i ena mungipan.
Hur blev det då med bilen? Nä, A-vännen kom förbi på fika och sen började regnet ösa ner. Ingen biltvätt alltså. Så då återstår att sy. Få se nu... var är det nu jag har syrummet....

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Bitten sa...

Lycka till med syningen, öh syandet, eller vad det heter.

Synnøve. sa...

Blev det nått sytt efter den där starten på dagen eller...
Klems.

Laila sa...

Haha, vilken hemsk sovmorgon! Och att du hade tålamod med att ringa upp den där Patrik! Och sedan regn dessutom...
Men jag tror att med det uppvaknandet var det nog lika bra att det blev fika och regn med vän...

Lyckades du hitta syrummet sen då?

Baronessan sa...

Bitten: Tack!

Baronessan sa...

Synne och Laila: Jo, jag hittade syrummet men det blev inget sytt. Det blev strykbrädan istället.