onsdag 27 april 2011

Hantverksdröm

Jag drömde i natt om Agneta Sjödin. Av alla människor på denna jord. Vi var utomlands. Jag, Gubbe och två till som på drömmars vis var lite suddiga och föränderliga. Och Agneta var också där, men Agneta - hon var inte föränderlig. Hon var Agneta hela tiden. Och min Gubbe - han var som fastlimmad vid hennes sida. Jooodå! Hon skrattade och slängde med håret och Gubbe var helt såld.
Jag hotade med att åka hem och ingen brydde sig. Så... jag travade iväg jag för att åka hem. Och... visste inte vart hem var! Jag gick och gick och till slut fick jag fråga någon vart flygplatsen fanns. Då tittade kvinnan på mig, för det var en kvinna, och sa: "vi har ingen flygplats. Du måste ta dig över till nästa ö". Jag såg förmodligen ut som det får jag kände mig som i drömmen och sa: "och hur kommer jag dit?". "Du får ta ambulansflyg" svarade kvinnan. Så jag stod där och kliade mig i huvudet och kunde inte för mitt liv komma på hur fan vi kom dit vi var, för hur jag än tänkte och tänkte så kunde jag inte minnas flygresan.
Som tur var behövde jag inte åka ambulansflyg för jag vaknade förvirrad i min säng.
När Gubbe senare på dagen stack in näsan hemma sa jag: "jaså du - Agneta Sjödin". Han såg helt oskyldig ut, men det där ska man aldrig vara säker på. Jag ska ju bort i helgen också så kanske att det kommer någon liten Agneta på besök. Ska nog instruera katterna jag!
Ni vet ju vilken karlmagnet hon är. Och själv är jag ju gift med en sån där hantverkare. Dom är ju sååååå eftertraktade! Ligger 2:a eller 3:a på sexigaste yrket. Poliser är visst nr 1 tror jag. Arga snickaren t ex säger att händiga män får mer sex. Jag brukar fråga Gubbe om det där men han bara ruskar på huvudet och berättar om alla gamla tanter han möter eller gubbar som ska hänga över axeln när han jobbar. Inga skamliga förslag alls säger han. Han kanske också har passerat bäst-före-datum.
Imorgon är det i alla fall dags för årets första dameträff som den här gången går av stapeln i Lysekil. Attans vad jag längtar efter alla goa damer. Lysekilsbor - stäng dörrar och fönster för nu är kärringarna lössläppta! Så jag säger Trevlig Valborg till er alla och bränn er inte på brasor eller raketer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 25 april 2011

HCHF-dieten

Nu är Påsken och HCHF-dieten över. Ni vet den där dieten där allt är high. Särskilt sockerhalten. Men att kalla det för diet är ju tokfel för diet handlar ju om att man tar bort något. Här har man mest lagt till. Typ allt! Så nu måste man ut och handla nya kläder. Jag tänkte att om man slänger alla kläder man har och köper allt i 2 storlekar för stort. Finns det då inte en liten, liten chans att Murphys lag träder in och gör en smalare? Nä, säkert inte. Man har nog snart fyllt ut även dessa kläder och måste sedan gå på tältavdelningen.
Man skulle kunna försöka med att sy igen käften och bara lämna ett litet, litet hål för att fylla på näring med sugrör. Men det skulle nog gå att trycka in chokladbitar ändå. Eller varför inte sy fast tumvantar i skinn på händerna, så man inte kan plocka i sig så mycket. Men jag är säker på att om man så sydde fast armarna på ryggen så skulle käften leta sig in i kylskåpet och slita upp förpackningarna med sina vassa tänder och suga i sig det som finns ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag 21 april 2011

Anti-träning och skärtorsdag

Hur mycket tränar ni egentligen? Själv har jag fullt sjå med att få på mig strumporna på morgonen. Jag har faktiskt försökt av och till med träning men träning tycker inte om mig. För jag har faktiskt försökt. Men varje gång händer det något som gör att jag inte kan fortsätta. Antingen så får jag någon långdragen infektion i kroppen eller så gör jag illa mig någonstans. Sista gången jag gick på träning så lyckades jag stuka foten och så var det slut med det roliga. Men... visst. Jag längtar inte dit. Neheheheeeej då. Jag säger som Camilla Läckberg: "finns det något kryphål för att undvika träning så kommer jag att hitta det".
Så nu är det sluttränat för min del. Det får bli promenader istället. Funderar dock något lite på att skaffa en DVD med Zumba. Dans är ju så attans kul så det är mer nöje än träning. Där tänkte jag få igång Gubbe också. Jag vill så gärna se honom dansa Zumba. Jag ser honom framför mig iklädd rosa cykelbyxor och fullständigt intrasslad i rörelserna. Det blir till att låsa alla dörrar och dra för fönstren. Får grannarna nys om detta så kommer dom att stå som fastlimmade runt huset.
Nä, det får nog bli skogspromenader och då blir ju katterna glada. Dom följer mig som hundar i skogen. Men man får inte gå för fort för då gnäller Frazze. Lägger sig ner i mossan och jamar ynkligt.
Sen är det påsk också har jag hört och äggen ska stå som spön i backen. Idag kommer det väl en del snyltare också och ska ha godis i dörren. En del ungar orkar inte ens klä ut sig utan sätter på sig en sjal och tar med sig en Ica-kasse och går runt med. Tror jag ska lämna över några potatisar om dom kommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

onsdag 20 april 2011

Stilsnobb eller bylshög

Jag har en midja. Jag ser den inte men någonstans - inbäddat i fettvävnad - finns den. Det vet jag sen jag sett på Trinny och Susannah som stylar Sverige. Allt man behöver är ett skärp. Helst ett brett som man kan placera på valfri plats mellan bröst och höfter. Ta den plats bara där det är som smalast eller minst motstånd. För det mesta hamnar skärpen straxt under bysten eftersom många som är med i programmet har passerat 40 och har blivit lite sälformade precis som jag.
Folk pushas upp och stramas åt och ibland undrar jag om dom kan sitta ner. Men alla är med på noterna och trots att dom knappt kan andas, vinglar dom in på catwalken i sina skyhöga klackar. Och visst blir dom stiliga och det är ett kul program att titta på. Det blir inte alltid helt rätt i mina ögon, men dom som är med verkar ju lyckliga. Sen är ju tanken att folk ska hitta en ny stil och inte gå omkring i sina svarta bylsiga kläder på stan. Jag har svårt att tro att någon av dom som är med tar på sig festblåsan och sina skyhöga och klapprar iväg till Ica. Och VARFÖR måste vi gå omkring och vara så himla snygga och kvinnliga hela tiden?
Den största förändringen för deltagarna ligger nog mest i huvudstylingen - hår och smink. Sen kan jag ju hålla med om att det ÄR trist med alla dessa svarta jackor man ser hela långa vintern. Finns det inga andra färger? Ja, nu kastar jag sten i glashus för min jacka är lika svart den.
Men nu har jag bytt till min knallröda vårjacka. Blixtlåset är trasigt sen jag slängde in jackan i bakluckan och stängde densamma om låset. Men den får hänga med ändå tills någon ny jacka kommer och knackar på dörren. Snart ska vi ju ändå flämta i sommarhetta och helst inte använda kläder alls. Men först - på med den lilla gula för väldigt snart är det Påsk!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag 19 april 2011

Bättre brödlös än rådlös

Jag har broderat. Av ren jävla snålhet. Eller för att jag blir så irriterad när saker inte fungerar så jag vill fixa det NU och HÄR! Det handlar om min bestick-korg till diskmaskinen. Denna grunka i original kostar ny typ 600 kr. Det finns varianter på annonser för 350 men då måste man ju vänta och det går inte.
Disken väntar ju inte. Vad gör man då? Jo man tar sån där plastad grön bindtråd och "broderar" ihop håligheterna i korgen. Man kan ju undra vad det är för skitplast som korgen är jord av eftersom den blir skör efter ett tag och knäcks när minsta lilla gaffel når botten. Ändå är jag försiktig och kastar inte i besticken. Men nu funkar den ett tag till. Nästa snäpp blir väl att armera korgen med någon typ av nät. Kanske kan jag virka en ny korg i stålull. "Bättre brödlös än rådlös" som lilla mamsen brukar säga.
Och nu över till naturrutan. Igår när jag och Gubbe var på övervåningen så kommer en katt in och jamar som en galning. Detta är inte något ovanligt för dom jamar alla tre när dom kommer in för att liksom säga "jag är hemma nu". Hur som helst gick Gubbe ner i trappen för att titta och utbrister: "men va faaan" varpå jag då drar till med "vad är det?". Då säger Gubbe "det är en stor lerpöl i hallen". Jag går för att titta men då har Gubbe redan kommit ner och utbrister något i stil med: "nej, det är en vattensork och det är den största jag har sett".
Att han bara såg lerpölen berodde på att djuret i fråga hasat sig in bakom dörren till köket och lämnat spår efter sig. Inte så konstigt med tanke på att dom lever i gyttjan i vårat skitdike. Och den var verkligen STOR. Och den levde så klart. Gösta gick omkring och var otroligt mallig och man undrar hur fan han gör för att få med sig dylika tingestar. Sorken var som halva katten. Som ett stort marsvin ungefär. Vill ni se en bild så säg till bara för naturligtvis har jag fotat.
Nåja, efter att ha ryst några gånger och bannat katten för att inte behålla sina "kompisar" utomhus så funderade vi på hur vi skulle få ut eländet. Man tar inte i en sådan tingest utan järnklädda handskar och sådana hade vi inte. Gubbe sprang vilt runt och letade efter en skyffel med lock som vi har till kakelugnen men den var naturligtvis på vift. Under denna tid "vaktade" jag djuret.
Plötsligt fick han för sig att ändra riktning och började mödosamt hasa sig runt och hamnade slutligen åt motsatt håll - mot hallen. Jag hämtade sopborsten ifall han skulle få ett ryck och springa som en tok ifrån sitt gömställe. Då hade jag kunnat mota honom mot dörren och friheten. Dock ingen större risk att vara rädd för snabba attacker av dylika(!) monster för dom hasar mest, Är nog snabbast i vatten tror jag, men det är alltid bäst att vara beredd på det värsta. Men knappt hade sorken vänt förrän han drog sin sista suck och dog. Gubbe hade nu hittat en spade och kom och bar ut Göstas erövring.
Den här gången stod dörren på vid gavel i det varma vädret, men Gösta har ju lyckats få in en redigt stor vattensork och sig själv genom kattluckan. Så min tanke på att skaffa en större kattlucka (eftersom den är lite trång åt Stor-Frazze) är kanske inte så smart. Då kommer väl Gösta in med en grävling endera dagen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I mitt bibliotek

Jag läser John Ajvide Lindqvist. Just nu är jag inne på "Hanteringen av odöda". Man är glad att det inte är en bok med doft. Det är mycket kommentarer om vilka lukter som uppstår runt dessa odöda. Eller hur var det nu? Återlevande tror jag att det var. Döda som vaknar upp och vill vara med en andra sväng. Detta är vad jag läser innan jag somnar på nätterna. Inte en enda mardröm har jag haft. Men så är det inte den mest engagerande av JAL:s böcker jag läst heller.
Jag började med "Människohamn" som är JALs 3:e bok och den höll mig fången. Han har ett språk som jag gillar. Annars skulle jag aldrig läsa en bok om vampyrer (andra boken, Låt den rätte komma in) eller om återuppstådda (jodå, så heter det) döingar. Det var yngsta dottern som lurade in mig på detta spår. Men som sagt, jag gillar verkligen hur han skriver. Jag ska läsa dom andra böckerna också som jag fått till låns, men jag tror att jag ska göra ett litet avbrott och läsa något annat efter denna.
Jag hittade en gammal bok av Sven Stolpe i mina gömmor. Den kan det bli. Annars är jag lite inne på att läsa någon diktsamling av Tranströmer. Han har ju varit mycket på tapeten nu som fyllande 80 år. Han har nog en del bra att säga eftersom han är översatt till 50 olika språk! Men diktsamlingar är ju inget man sträckläser direkt. Det var faktiskt väldigt länge sen som jag läste någon dikt så det är väl på tiden.
Det trodde ni inte va? Att jag - som skrattar ihjäl mig åt seriemagasin som Ernie och Larsson, läser dikter. Men så är det. Bara författaren ifråga lyckas fånga mitt intresse. Orden ska liksom flyta framåt och bli till en liten bäck som rinner igenom mina sinnen. Var inte det poetiskt så det räcker och blir över? Men snart är det högsommar och då ska det läsas deckare jädrar anamma.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag 15 april 2011

Underredsbesiktning

Tänk vad jag har roat mig idag. Jag har varit på underredsbesiktning. Äggstockarna var finfina så här inför Påsk. Inte för att dom är direkt aktiva. Rena rama äggstanningen. Men alltså - OK-stämpel i aktern.
När jag ändå var på läkarhuset så tog jag en sväng till läkaravdelningen också för att fråga om moderns medicin som FORTFARANDE INTE KOMMIT FAST DET GÅTT MER ÄN EN VECKA!!! Här har man suttit och åkt fram och tillbaka till apotek för att hämta medicin som inte kommer in. Nu la jag ändå band på mig eftersom tjejen i receptionen knappast är ansvarig. Jag frågade istället om hon kunde kolla om det skrivits ut någon medicin och kors in the tak - det hade det! Det hade skickats till apoteket efter 17.30 dagen innan, men så sa hon även vad som skickats iväg. Fel styrka på medicinen!!! Jag är säker på att jag plötsligt hörde ett kraftigt gnissel och förmodligen var det mina tänder. Nu fick jag vänta i väntrummet i 15 minuter för att till slut få prata med en sköterska. Hon lovade att fixa det hela med hjälp av en annan läkare (eftersom moderns var ledig) och konstigt nog så fanns pillren där som utlovat!
En eloge till sjuksköterskorna. Dom har förmodligen fullt sjå att hålla ordning på sina läkare. Så nu tänkte jag skicka in ett förslag till regeringen att låta sjuksköterskorna ta hand om receptutskrivning. Hur svårt kan det vara när man bara skickar ut samma recept som tidigare? Förresten - låt dom ta hand om rubbet.
Ha en skön helg där ute!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

tisdag 12 april 2011

Ta morsan till veterinären

Det är inte klokt vad jag kan. Idag slog simultankapaciteten ut i full blom. På väg till jobbet så sjöng jag med i texten på en låt, samtidigt som jag funderade på presenter och uppe på detta körde jag bil! Nu har ju jag i och för sig automatväxlad bil, men man måste ju bromsa och svänga och lite sånt där ibland också. Och... jag kom fram hel! Jag vet folk (läs män) som inte kan byta program på TV:n och andas samtidigt. Det är synd om dom som har det så. Tänk er om man ska kasta loss på en rejäl TV-zappning och så svimmar man av bara för att man inte kan andas. Man kan ju missa massor av bra program.
Jodå, annars mår jag rätt bra. Jag blev uppmanad på apoteket att ta hostpiller - 3 om dagen vare sig jag behövde eller inte och det har jag gjort. Peppar, peppar, jag är bättre! Resultatet blir alltså att nästa gång jag drabbas av Hin Håles vrede (=flunsa) så går jag inte till doktorn (Hin Håles bror) utan till apoteket direkt!
Apropå doktor. Nu kommer jag osökt in på lilla modern igen. Hon ringde till läkarmottagningen för att få prata med sin doktor om att få mer medicin. "Doktorn har inte tid, hon kanske kan ringa imorgon" blev svaret. Inte fan ringde hon inte. Mamman ringde igen och fick veta att doktorn ville att hon skulle komma dit, annars kunde hon inte få sina tabletter. Modern har faktiskt valt en läkare som ska göra hembesök på uppmaning av densamma. Hon har varit hem till modern en gång och då p.g.a att en sköterska ordnade det. Men vem vet vad som menas med hembesök. Det kanske är när läkaren åker hem till sig!
Snart ska de månatliga proverna tas igen. "Säg till att dom kollar blodtrycket då" säger jag. "Hmpf" säger modern, "förra gången jag sa det så sa sköterskan: det där har du hittat på själv va?"!
Så neeeej, varför skulle dom kolla blodtrycket? Det är väl onödigt. Modern har säkert hittat på själv att köpa loss blodtrycksmedicin från någon skum dealer i Sigtunas gränder. Fy fan vad trött jag blir!!! Varför ska man behöva bråka jämt för att få något att fungera?
Kanske ska fråga om apoteket gör hembesök? Dom kanske även klarar av moderns besvär bättre. Eller så får det bli veterinären. Dom behöver ju inte ens veta vad som är fel. I värsta fall kan man ju bli avlivad förstås men det skulle ju modern se som en välkommen gest i så fall. Så får det bli. Jag skulle kunna ringa i morgon och boka in Gösta (katt) med urinbesvär och Britta (dam) med ålderskrämpor, så får vi se vad som händer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag 11 april 2011

Tapeter och fotopill

Det renoveras lite här hemma. Jag har haft väldigt sjå med det ska jag säga och jag känner mig rent av lite sliten. Det kostar nämligen på att tjata igång Gubbe men nu känner jag mig nöjd.  Ett par rum har han fixat till och målat/tapetserat, men ännu är det inte klart. Det ska dras lite elsladdar och sånt också. Kan vara bra att ha för att kunna kolla på TV och tända lampan och så.
Det här rummet har förändrats några gånger redan. Först var det ett eget litet mini-rum, sen slogs väggen ut till rummet intill när tvillingarna skulle husera här. Sen har det varit syrum och förråd. Nu var det dags för väggen att komma tillbaka. Rummet blir nu istället en del av allrummet på övervåningen. Jag lägger in en bild när det blir klart så ni förstår vad jag menar. För ni är väl alldeles utomordentligt intresserade antar jag.
Efter detta är det hög tid för köket. Det ser rent ut sagt för taskigt ut (inget gjort på 20 år). Kaklet är sprucket på sina ställen, skåpfärgen är nött och bänkskivorna gör man helst rent med en båtskrapa. Men jag tror att det får dröja lite för nu stundar ju utetider.
Är det konstigt att folk blir deprimerade i vårsolen? Denna tid som vi så innerligt väntar på under den långa vintern och sen när den kommer då infinner sig vad? Innerlig glädje? Eufori? Glädjefnatt? Nä, folk drar täcket över huvudet och tuggar antidepressiva i vild förtvivlan. Och allt detta på grund av alla måsten. Fönstren visar sig från sin elakaste sida och man längtar efter persienner. Dammet har kommit på besök för att stanna och utomhus börjar redan ogräset tränga sig obönhörligt igenom allt torrt helvete som ligger kvar från i höstas.
Men skit i det. På med solbrillorna och slå dig ner i vilstolen med en fika om du känner för det! Tänk på vad jag sagt: det finns inget som glädjer dina medmänniskor så mycket som när nu har skitigt hemma.
Idag har det varit vårlikt med många plusgrader och solsken men inte brydde jag mig om det! Jag har suttit vid datorn och fixat med bilder. Hamnar jag där så glömmer jag tid och rum. Emellanåt såg jag att solen tittade in uppfordrande på mig och jag sa: ja, ja, jag ska gå ut.... snart. Men när snart kom så hade solen gått i moln så då fortsatte jag med mina bilder. Jag sorterar på nytt i Picasa (sedan den förra kraschade) och lägger ut bilder. Än så länge bara "blomster" men det kommer mer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag 5 april 2011

Pottsork 2

Pottsorken har svarat igen. Denna gång med samma goddag yxskaft som man kan förvänta sig.
Han skriver: "bl.a. att vid närmare kontroll så ser jag.....  bla, bla, bla. Bland annat så står adressen xxxxxx, vi kan skicka fakturan som mail istället".
Ja, just det. Ta och gör en närmare kontroll du! Du behöver nog komma ännu närmare för att detta ska reda upp sig. Adressen ändrade jag idag - din  *piiiiiiiiiiiiiip*  pottsork. Det är inte det jag frågar efter!!! Stöööön!
Nu blev sänkan för hög igen. Den borde inte heta sänkan förresten, den borde heta höjan.

En riktig pottsork

Jag tror att jag ska ta jobb på någon form av support. Det verkar så enkelt på något sätt. Dotter har haft strul med sin hemsida. Då hon tog över företaget på egen hand har det fallerat med posten och fakturorna för domän och hotell blev inte inbetalt förrän i absolut sista momangen. Det som efter detta inträffat är att hemsidan "försvinner". Dotter går då in (efter att ha fått uppmaning om detta) och återställer sidan. Detta har gjorts flera gånger. Då finns den där så fint och sen ramlar den bort igen.
Nu skickade jag en fråga till deras support om varför det fortfarande strular trots betalning och trots att den återställts flera gånger. Vad får jag till svar?
Denna faktura var för sent inbetald och därför så inaktiverades eran hemsidan.
Vill ni att vi återställer erat webbhotell och sedan försöker återställa hemsidan eller vill ni försöka återsälla hemsida på egen hand efter vi har återaktiverat erat konto?

Återkom gärna om du har några frågor eller funderingar.
Är då detta ett klart och uttömmande svar?  Nej, knappast. Återkom om ni har några funderingar. Ja, det kan ni ge er tusan på. Min fundering är: talar ni svenska? förstår ni er på support? vill ni ha en snyting?
Men eftersom jag är en sansad person - innerst inne - så skrev jag ett vänligt svar om att jag förstod vad han skrev, men att det inte var svar på min fråga. Jag tror - trots att han hette Pierre - att han är en pottsork. Och dom ser ut som det mindre djuret till höger:
Ni ser ju tydligt. Inte ens Frazze vill kännas vid dom. Och denna bild la jag in bara för att jag vet att det finns så många där ute som gärna vill att jag delar med mig av mina små vänner från naturen. Detta var sork 2 idag.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Snacka om skitjobbigt

På Metro står det om en kvinna som "tvingades bajsa inför kurskamrater". På en hawaiiansk tarmreningkurs har det inte funnits nog med toaletter så hon var tvungen att "tömma tarmen utomhus inför andra kursdeltagare".
Men vad är nu detta? tänker jag naturligtvis direkt och googlar mig fram till den hawaiianska tarmreningen. Jodå, mycket riktigt. Under en vecka får man fasta med örter och lera! Tänk att lera kan göra att man blir av med "plack som sitter fastklistrat mot tarmväggen". På sidan står också denna informativa text:
"Vi borstar tänderna och tvättar kroppens utsida varje dag - men när gjorde du senast rent tarmen? Döden börjar i tarmen. Om du vill bli lika gammal som Tomas Parr (152 år) börja med att rena tarmen. vid hans obduktion påtalade läkarna att hans tarmar var som hos en nyfödd". 
Google, google igen efter Tomas Parr. Han påstods ha levt mellan 1483 och 1685. Om han åt lera framgår inte men han var tydligen vegetarian. Är detta ett argument som skulle få dig att gå på denna kurs?
Man tycker ju ändå att det skulle finnas toalettplats för alla om kursen nu går ut på att skita så mycket som möjligt. Varför inte sätta in toaletter som de till vänster. Lite som gamla tiders utedass där man kunde sitta flera i rad. Småspråka lite och lyssna på varandras tömningar. Och varför bara två? The more, the merrier. Gör en hel rad vet ja och så spolar vi gemensamt och spar vatten på samma gång!
Eller varför inte en sån här variant när man dessutom kan få frisk luft.
Småspråka och lyssna på fåglarna. Ett regnskydd kan ju vara en önskan förstås. Man kan ju piffa till den lite med granris också så blir det lite mysigare. Och det saknas ju en liten detalj - toarullen. Kan med fördel spikas fast på sidan.

Märks det att jag fortfarande är hemma och är sjuk?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag 4 april 2011

Kaffe, kaffetåren, trallalla....

Mina fina kaffekoppar som jag köpte för 15 år sedan heter Casa Look och kommer från Villeroy &  Boch. I många år tänkte jag sedan att jag skulle köpa fler och plötsligt hade 10 år gått och kopparna gick inte att få tag i längre. Skit också, tänkte jag. Får väl vänta då tills dom kommer som secondhand. Och nu - mina kära vänner - så har jag lyckats fånga in 6 koppar från Tradera! Dom fanns i och för sig också att beställa från Kina men jag är så uslig på kinesiska så jag tog Tradera istället. Nu är dom mina!!!
Jag försökte länge att hitta några andra koppar att komplettera med men icke sa nicke. Strukturen på kopparna liknar i och för sig Swedish Grace från Rörstrand men det är koppar utan fat. Jag hävdar bestämt att koppar med fat är det bästa och ger det godaste kaffet. Även om jag till vardags sliter åt mig en mugg för att sörpla i mig någon av dagens åtskilliga kaffeslurkar. Köpp, köpp på er.
PS. Gubbes kommentar när jag fotade kopparna: "fotar du dom? tänker du lägga ut dom på Blocket?" Ha, ha, ha....
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En liten, liten tur

Ja, eftersom jag orkade släpa mig ut en stund idag så tog jag med mig kameran. Gusten hängde på och ville gärna vara med på bild. Vi har en humle som slingrar sig vid två gamla stegar i trädgården. Där uppe villa han bli fotograferad.
Titta bara så fin man kan vara. Nu är man minsann herre på täppan när varken Gösta eller Frazze är med. Kommer dom så blir man genast nedslängd till sista pinnhålet igen. Strax över sork i rang. Men just nu och här är man kung i trädgården.
Efter denna utflykt på c:a 7 minuter var jag helt slut. Lesspåviruspunktnu! Kolla även in mina snödroppar!
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

söndag 3 april 2011

Katten på råttan...

Jaha, dagens inlägg i naturrutan. Så här ser en helt normal dag ut i mitt och katternas liv. Frazze dyker in genom dörren. Morrandes. Gusten som ligger bredvid mig i soffan kollar upp intresserat. "Vad morrar du åt" säger jag och reser mig för att kolla läget i hallen. Jodå, Frazze har varit duktig och fångat en sork. Den lever. Det märkliga med detta är att Frazze brukar aldrig ha med sig levande sorkar in och de han tar brukar han alltid äta upp. Men den här var tydligen allt för rolig att leka med för att kunna ätas upp. Sorken hade en hiskelig fart och rände iväg över golvet. In under soffan och därifrån in under detta skåp.
Säga vad man vill om sorken, men han såg ju tydligt att den bjässen inte skulle kunna pressa sig in där under.
Sorken tryckte i sitt hörn och Frazze vaktade. När det gått en halvtimme ledsnade Frazze och Gusten tog över. Sorken tryckte i sitt hörn och inget hände. En timme gick och då hör jag piiiiip, piiiiip utifrån hallen igen. Sorken hade pilat tillbaka samma väg som den kom och Frazze var på plats. For runt som en galning bland mina skor. Nu fick jag min chans och fångade sorken och bar ut det lilla livet. Helt oskadd men rädd så klart.
Ständigt säger jag till mina raringar: kattmat = inne, levande föda = ute. Men ingen tycks fatta. Kanske ska tillägga leka = ute.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag 2 april 2011

Svinaktigt minst sagt

Tänk att det inte går en dag utan att man lär sig något nytt. Såg den här lilla (!) lurvpuffen på TV:n nyss. Det är ett ullsvin från Ungern som har funnits hur länge som helst. Rasen alltså. Inte visste jag att det fanns sådana långhåriga lockiga grisar. Jag tycker att en sån skulle passa bra i min trädgård faktiskt. Fast lite tveksam är jag när jag läser att den är känd för sin unkna lukt. Men det kan väl alltid förvirra dofterna från våran skitkulle (= avloppsbädd).
Men visst är dom väl söta? Tänk er att man sätter sig på trappan med en kopp kaffe så kommer katterna och en grymtande gris skuttande. Jag gillar den bilden. Jag gillar däremot inte bilden av vad den skulle göra med gräsmattan men å andra sidan - gräsklippning skulle säkert aldrig mer bli ett problem.
Så kommer jag osökt in på hur det kunde bli så här och kan detta vara svaret?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag 1 april 2011

Kattfotsmönstrade mattor

Jag har en fundering. Är man taskig om man låster kattluckan åt ett håll fram till torrtider? Och då menar jag utåt. Man har ju inte någon större lust att torka golv stup i kvarten. Knappast stup i timmen heller. Jag som inte ens gillar dammsugaren. Jag försöker allt jag kan för att få Gubbe och Dammsugare att få ett kärleksfullt förhållande men det verkar trögt. Kanske kan jag få Golvmoppen och Gubbe att fatta mer tycke för varandra. Moppen och jag har ju ändå ganska lik frisyr. Praktisk som jag ju är så har jag ju melerade golv överallt men jag skulle nog ha satsat på mer lerfärg och tassmönster. Får nog ta på mig solglarrerna nu när jag ligger sjuk.
Igår kom Gösta in med en vilt sprattlande sork i munnen och sprang givetvis upp för trappan. För er som inte känner till Gösta så vill jag meddela att han är katt och inte min man. Jag låg ju däckad i soffan som vanligt och orkade bara inte följa efter. Jag hoppades på att döden skulle komma snabbt (för sorken alltså, inte för mig) och att den snabbt skulle mumsas in.
Det tog en tid och var helt tyst så jag glömde det hela och när Gubbe kom hem så frågade han om det var någon oinbjuden på övervåningen. Jodå, den levde. Bakom bokhyllan. Den var heller inte så liten så jag ville fånga den med mina händer. Eftersom vi inte ville få in den i vårt sovrum så fick Gubbe vakta vid dörrspringan medan jag och Gösta parerade från andra hållet. Jag hade en gammal djup spånkorg som jag använde som fångfälla. Sorken försökte ett par gånger att ta sig in i sovrummet men Gubbe som har spelat fotboll i sina dagar såg till att sorken kom över på andra planhalvan ett par gånger.
Till slut fångades den och kunde återgäldas till naturen. Gösta var inte till någon nytta alls. Det enda han åstadkom var att vara ivägen. Återigen en anledning till att ha luckan stängd åt ett håll. Tills sorksäsongen lugnat sig, vilket borde vara.... aldrig.
Och just som jag skriver kommer Gusten (också katt) in med en sork i munnen. Den är död. Den äts nu upp.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,