söndag 24 juli 2011

Och djävulen visade sitt ansikte...

Bloggandet kom av sig. På grund av en idiot som gick över gränsen och blev massmördare. Släckte livet för många. Förstörde livet för ännu fler. Vad jag undrar över är hur man kunde undvika att skjuta ihjäl fanskapet? Det har vi ju alla hört om bråk med ungdomar där polisen har råkat skjuta ihjäl någon. Varför klarade sig den här idioten? När han suttit färdigt i fängelse så kommer han ut igen. Vad har han kokat ihop under sina år i fängelse då? Man skulle vilja veta varför man inte får fullt straff för varje människoliv man tar.
Gråten sitter i halsen och man vet ju att den här idioten (för jag vill inte kalla honom människa) är inte den sista som kommer att förstöra livet för andra.

Och någonstans sitter det en mamma....

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag 13 juli 2011

Kolmården och Norrköping

Nu har vi varit och förlustat oss på Kolmården i två dagar. Det regnade ordentligt när vi kom dit men det varade bara i en halvtimme och sen fick vi svettas igen. Djuren var loja i värmen och endast dessa små krabater var pigga och i farten. Alldeles nya små Lokattungar. Så söta!
Vi övernattade i Norrköping och hade oturen att sätta oss på ett matställe vid namn Highlander in. Det hör ihop med hotell Hörnan och på deras hemsida står det att denna restaurang har ett förstklassigt kök. Det kan jag nu meddela att DET HAR DOM INTE!!! Två i sällskapet ville ha pasta men då det var gravad lax och min gravida dotter inte får äta sådant så frågade jag om det inte fanns någon annan sås. Servitrisen var då tvungen att gå och fråga kocken. När hon kom tillbaka fick vi svaret: "jo, det finns rödvinssås eller pepparsås". Nu vet ju inte jag vad man har för matkultur i Norrköping men denna kombination är helt okänd för mig.
Efter att ha skakat på våra huvuden över detta svar beställde vi till slut tre olika rätter och efter en timme! fick vi till slut maten. De två pastatallrikarna som serverades var det olika mängd på och dessutom knappt varma. Dom övriga två som åt kyckling och grillspett fick pommes som verkade vara veckans avskrap där vissa potatisstavar var överfriterade och vissa knappt alls friterade. Så jag säger bara en sak: ät aldrig där!!!!!

Men resan var trevlig och sällskapet likaså. Vill ni se resten av de uttråkade djuren så kan ni kika in på min bildblogg. Det är väl värt en titt!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag 6 juli 2011

Att ha soffa

Vi skulle köpa en ny soffa till övervåningen. För ett par år sedan. Sen skulle en av bonussönerna slänga sin soffa och vi tog över den istället. Sådär tillfälligt var det tänkt. Nu äntligen åker den ut. Dock inte till tippen utan den ska iväg till mitt jobb. Den är verkligen inte mycket att hurra för. Fuskskinn som är sprucket och sönderkloat av katter, men den fungerar dock som soffa. Jag är ju inte heller slit-och-släng-typen så jag är glad att den får ett fortsatt liv någon annan stans.
... har vi då köpt en ny soffa? Nähä då. Nu har vi (också tillfälligt) tagit över yngsta dotterns soffa. Hon har inte plats för den just nu och då får den bo här. Nu återstår att se hur länge det blir. Dottern har sovloft och det börjar bli krångligt att ta sig upp dit med bebismagen så nu har soffan bytts ut mot en stor säng istället.
Men vi får väl se hur det blir med soffan för jag har nämligen slängt tyget i tvättmaskinen. Det vet ju alla som har försökt hur kul det är när man ska ha på eländet igen. Det brukar ju vara nog jävligt med en madrass. Nu är det en hel soffa. Jag blir trött bara jag tänker på det. Men... jag är envis så det ska nog funka.Det värsta är ju om det har krymt. Då är det ganska så kört. Skrynkligt som fan blev det också, men det slätar nog ut sig bara det kommer på igen.
Förresten behöver vi egentligen inte fler möbler. Dom vi har är mest till för att fylla ut rummen. Man kanske skulle ta och hyra ut några rum nu på sommaren och tjäna lite pengar. Men jag är inte så förtjust i tanken att vilt främmande människor ska sitta bredvid mig vid frukostbordet. Men Gubbe kanske kan fixa det. Han är ju nästan klar med uteplatsen nu så då kan han ju bygga om till en uthyrningsdel. Men å andra sidan så blir det ju inte mindre för mig att städa ändå...
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

måndag 4 juli 2011

Huvudet bakochfram

Vi människor är ju finurligt konstruerade med armar och ben och ögon och i vissa fall med en användbar hjärna. Men jag undrar över varför man inte kunde ha gjort huvudet lite mer flexibelt. Jag skulle faktiskt ha användning av att kunna vrida det helt bakåt.
Visserligen så skulle skinnet ta emot (även om skinnet numera inte tar emot lika mycket som stela muskler och senor) men det hade man nog kunnat ordna om man bara fixat till det från begynnelsen så att säga. Tänk så praktiskt när man ska backa, när man sitter åt fel håll på tåget och mår illa, när man vill springa baklänges osv.
Själv har jag behov av det när jag sover. Jag sover nämligen helst på mage, men jag får lätt ont i nacken och i käken av det. Jag skulle behöva vrida huvudet lite till i alla fall, även om det inte skulle gå helt runt. Det kunde också ha fungerat bra med en näsa i nacken, så jag kunde andas även om jag har huvudet rakt ner i madrassen. Varför blev man inte katt?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag 1 juli 2011

Ovälkommen påhälsning

Är barnvakt hemma hos Pytte hela helgen. Vi har matat änder idag och lekt i parken, dansat till Mora Träsk och ätit jordgubbar. Hur bra får man ha det egentligen? Nu sover hon sin söta sömn och det ska jag snart göra också. Hoppas bara katten i huset håller sig i skinnet. Katten heter Bolla och är en fångstmaskin likt mina katt-astrofer hemma. Den här katten har dock andra varianter på sin repertoar. Bland annat brukar det vara ekorre på menyn, men någon sådan har jag inte sett idag.
Nyss när jag satt vid datorn så hörde jag ett skumt ljud från köket. Som ett kvirrande, pipande ljud. "Jaha", tänkte jag "nu är det något på gång". Den här katten berättar ju inte ens att hon kommit in som mina katter gör så jag var inte säker på att hon ens var inne. Gick dock ut i köket och såg något litet svart på golvet tillsammans med katten. Jag antog att det var en mus, tände lampan och vad fick jag se? Jo, en liten fladdermus! Den heter ju också mus i förlängningen men den är inte så musig av sig. Det är en annan av Bollas favoriter.
Tillhör det mina favoriter då? Näääääjäääää, usch och ryyyys. Den hasade sig längs med golvet och Bolla tassade lite på den varpå den fällde ut sina vingar och gjorde sina läten. Jag dristade mig till att säga "men, förbannade katt". Sen funderade jag på hur jag skulle få ut den. Möss och sorkar bär jag ut i händerna, men fladdermöss..... burrrrrr.
.... han (eller om det nu var en hon) fick åka sopskyffel. Det funkade bra förutom att Bolla sprang med. Så jag släppte ut Bolla genom dörren och gick till balkongdörren och lämpade av ett stycke fladdermus på en stol. Knappt hann jag dra igen dörren förrän jag såg Bolla komma rännande. Så jag öppnade snabbt dörren igen och katten missade fladdermusen och sprang in. I förebyggande syfte tryckte jag sedan i katten lite extra kattmat. Hoppas nu bara att natten blir lugn! Men jag måste faktiskt säga..... den var verkligen FIN! Tråkigt nog hade jag ingen kamera med mig.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,