lördag 7 januari 2012

Gusten - en tigerhund

Får jag presentera Gusten. Gusten är en hund. Det är lite oklart vilken ras men troligen är han en tigerhund. Vi har försökt att få honom att bete sig som en katt och låta som en katt, men förgäves. I och för sig så låter han inte som en hund heller. Han låter mera som en fågel men det säger vi inte högt för då kanske vi förnedrar honom och det vill vi inte.
Det som mest kännetecknar honom som hund är att han tigger. (Kan han vara en tiggerhund?) Om vi så inte sett honom på hela dagen så kommer han som en oljad blixt så fort vi sätter oss för att äta något. Plötsligt är han bara där, sitter mellan oss i soffan eller bredvid i kökssoffan och stirrar på oss.
Vad det än är så ska han smaka. Vi har fullt sjå att få honom att inte gå upp på bordet. Han vet att han inte får men han försöker ändå varje gång.
Fördelen med denna katthund är att han inte är så stor i maten. Han nöjer sig med ganska lite, men om han inte får smaka så kan det hända att han parkerar sig uppe på ens huvud för att göra sig uppmärksam. Där sitter han sen och kurrar högt och ljudligt och stryker sina hörntänder mot skallen.
Lycka är att få smaka på en smörgås. Men han är nog en katt ändå för han kom in med en sork i förrgår. Men å andra sidan så sprang han bara efter sorken från rum till rum, så kanske han bara bjudit med en lekkompis in. Vem vet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Bitten sa...

Så där gör Wille också. Så fort vi sätter oss och äter vill han också smaka. Inte för att han gillar så mycket, men räkor, kyckling, grillat kött och rökt skinka är hans favoriter. Och att slicka fingrarna när husse ätit ostbågar. Wille pratar också väldigt mycket och brukar svara när vi frågar honom om nåt, och det konstiga är att jag tror han förstår vad vi säger. Han är nog en människa i kattkropp.

Livsnjutaren sa...

Inte bara du som missat lite läsning. Märker att jag inte heller läst på evigheter. Men inte ska man sitta och läsa bloggar dygnet runt vid dessa helger;)Idag bakar jag massa kul,måste ha mycket att fota inför min företags start;) Mer info om det kommer. Kram och ett super gott nytt år till dig.

Baronessan sa...

Bitten: Visst är dom goa :) Du kanske har en människokatt då.

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Nu blev jag nyfiken och kommer därför att läsa oftare hos dig :) Kram och gott nytt på dig också!

Anki sa...

haha... det där känner jag igen :)
Vår Sixten är också en tiggare - älskar ost mest av allt... och köttbullar.
God fortsättning på det nya året!

Baronessan sa...

Anki: Ost är en favorit även här. Både bland djur och människor :) God fotsättning på dig också!

Helena sa...

Vilken gosbulle!! Ja, det är roligt med de där blandarterna. :D

Baronessan sa...

Helena: Visst är det. Vi har en tigerhund, en vakthund och en promenadlimpa och alla är katter :)