fredag 6 januari 2012

Nytt år, ny madrass

Snudd på en månad sen jag skrev här. Och jul/nyår har kommit och gått. Lugnt har det varit förutom på nyårsnatten. Inte för att jag gjorde något väsen av mig. Jag var hemma och petade i mig god mat tillsammans med Gubbe, men däremot grannarna. Jag har aldrig varit med om något liknande när det gäller fyrverkerier. Jo, nu ljög jag. När vattenfestivalen var igång i Stockholm - då var det ju värre förstås. Men alltså... i dessa tider när det snackas om rädda hundar, rädda barn och miljöförstöring då går folk och slår rekord i bombardemang. Visst är det vackert men det är inte värt det om ni frågar mig. Inte på något sätt om man ser till ovanstående och absolut inte om man tänker pengamässigt. Skit i smällarna nästa gång och skänk pengarna till behövande istället. Nu tänker somliga förstås att fy fan vilken tråkig kärring. Ja, men så tyck det då. Jag bjuder på det.

Julen åkte ut tidigt. Eller rättare sagt granen. Den barrade så förbannat, men den kom in tidigt så det var inte mer än rätt. Eftersom det är så mycket åkande för alla barn och barnbarn som ska till sjuttioelva ställen på julafton så slog vi till med en "minijul" veckan innan och alla kunde komma. För säkerhets skull bjöd vi in mina svärföräldrar och närmsta grannarna med barn också, ifall vi skulle få något tomrum någonstans. Vi blev 31 personer. Trevligt blev det och ingen behövde stressa iväg till något annat.
Frazze protesterade lite mot att granen skulle ut. Han gillar granar. Särskilt när dom finns inomhus och han kan ligga under dom. Han försökte lägga sig i vägen för att förhindra undanplocket, men förgäves. Ni ser ju själva hur förnärmad han ser ut.
Idag har jag varit på Ikea. Hur kul är det på en skala? Jag är ju absolut ingen Ikea-fan, men vi måste komma igång med att renovera köket. Det är byggt -90 och nu behöver man nästan slipmaskin för att få bort skiten. Vi fick faktiskt en hel del tips och idéer och vi blev inte ens osams.
När vi ändå var där så slog vi till på en ny bäddmadrass. En sån där med memoryskum som var fluffig och fin. Väl hemma anföll jag sovrummet med storstädning. Som kronan på verket skulle då den nya madrassen på. Ha, ha, ha, ha, ha säger jag bara. Det tror fan det att vi tog fel storlek!
Det är ju faktiskt ganska trångt ibland i sängen med en Gubbe som gärna vill ligga i mitten och sen ett par, tre katter som brer ut sig på det. Hur kunde jag då tro att sängen var 1,80 istället för 1,60? Så imorgon blir det en ny resa. Jippikayey så roligt. Säkert kommer jag hem med något annat också som jag inte behöver.
Därmed önskar jag er god fortsättning på detta nya år som förmodligen kommer att bli rätt så likt det förra. Men man vet ju aldrig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Helena sa...

Tror jag ska erbjuda mina grannar såna där fyrverkeribilder nästa år.
Annars tror jag du säkert tog fel madrass med flit, för att det är så roligt att trängas med folk på mellandagsrean på ikea!! :)

God fortsättning!

Baronessan sa...

Helena: Ja, det är så roligt på Ikea, som du kan se på mitt senaste inlägg. God fortsättning på dig också :)