lördag 14 januari 2012

Tulpaner och toarullshållare

Migränen är borta! Halelujaaaaah! Det kostar att bli av med migränen, men det är det värt. Använde denna gång först Zomig Nasal. En sprayning 100 spänn! Det dämpade men inte så mycket. Sen blev det tablettform efter det, men jag tror att det som hjälpte mest var 50 tulpaner!!! som Gubbe kom hem med till mig. Det speglar sig inte utan det är två vaser. Dom fick ju inte plats. Så vackert! Och en liten, liten föraning om våren.
Sen har vi varit på Marbodals köksutställning. Det var väl inte så att jag svimmade direkt, men vi fick återigen lite tips. Många tänkningar går det åt. Vi har en stor gammal kryddhylla som ni ser här intill. Den skulle jag vilja ha in någonstans. Nu står den på bänken och är mest i vägen. Men får den inte plats på något bra ställe, så åker den ut i hallen istället, så får Gubbe fylla den med smått och gott. Vilket inte lär ta så lång tid med tanke på vad han lägger ifrån sig emellanåt.Man kan ju bara inte göra sig av med liknande klenoder. Dom måste användas!
Apropå gamla saker. Äldsta dotterns hus är från 70-talet och en av sakerna som åkt ut därifrån är denna toarullshållare:
Den är så 70-tal så man blir alldeles nostalgiknäpp. På ovansidan ser den ut så här:
Ni ser va? Det är en askkopp med plats för 6 cigaretter!!! Känns mer som att det hade passat på ett gammalt utedass där det kunde finnas fjölar för flera personer. Kul grej ändå som jag har svårt att slänga för den ligger nämligen hemma hos mig nu, i högen för sparas-men-vet-inte-vad-jag-ska-ha-det-till-högen.

I köket väntar en Burgundisk köttgryta och på stereon spelar Jimi Hendrix. Det ska va gött att leva :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Vilken jättemängd tulpaner! Grattis! Cool toahållare. Den kanske är till för extremrökaren. ;)

Pockethexan sa...

Ja det där med tulpaner är det som är det bästa med att fylla år i januari för då får man alltid det på sin dag! Men i år blev det tyvärr inga för vi hjälpte våran universitets studerande mellanson+flickvän att flytta till den där orten mellan Sthlm o Uppsala som inga riktigt känner till mer än att det finns en Statoilmack längs E4 som alla stannar vid innan man kommer till U.sal.

Men vad kul att se att du också är inne på glaskonst, fusing i skala XXXXL, eller?! Nej men jag vet att alla de där "glasklumparna" från 60-70 talen som då kallades för askkoppar/fat numera är tex. godisskålar o om de har cig.spår i sig så betyder det att det är där man lägger lakritspipan, det godaste som finns. Det som är kul är att om man är glasälskar som då jag o min oumberlige make e så kan man köpa fina "godisskålar" för så där 10-50kr bara för att de har varit just askfat men det vet inte ens många försäljare på loppisarna...
(o han den "där" har ett "antal" av dem hemma...)

Kramis ifrån hon som älskar hockey o fotboll på TV o nu sen jag har fått en handbollsspelande svärdotter som spelar på ganska hög nivå, så har jag börjat kika på det också! Fast allt det där skidåkandet är inget för mig, alldeles för lite bollar o puckar i de sporterna!

PS:jag kan erkänna att jag sitter med en pocket i knät när jag ser sporten på TV, om det inte är final el. så men annars så går det att kombinera, kanske ett tips för dig om du vill tillbringa till med din kära hälft...<;p.DS

Baronessan sa...

Man kanske ska bygga ett rökrum och sätta in hållaren där. Toapapper kan ju komma till användning lite nu och då :)

Baronessan sa...

Åh, du menar Knifetown ;) Ja, det är typ världens ände (Tycker jag som inte bor långt därifrån)
Visste inte att man gjorde om askfat men det låter som en lysande idé. Varje gång jag ser fina askfat så undrar jag vad man skulle kunna göra med dom. Nu vet jag svaret :)
Jag är nog mer för skidorna i så fall. Jag hänger inte riktigt med vart pucken är någonstans :) och... bok intill låter perfekt. Det gäller här med om det inte är dator eller stickning.
Stor kram till dig och missa nu inte handbollen på TV :)