fredag 24 februari 2012

Gunga med mig

, om man skulle ta och raka av sitt hår. Bäras ut på bår. Bara kasta loss och lära sig slåss. Eller kanske bara sjunka ner i soffhörnan som vanligt på fredagen.
Jag är faktiskt lite sur på min soffhörna. Den äter liksom upp mig. Jag behöver bara stå någon meter ifrån den så liksom suuuuger den in mig i sin famn och sen är det lögn i helsike att komma loss. När nöden är som störst och man bara måste på toa så får man ta sats och liksom kasta sig framåt. Antingen slår man skallen i bordet eller så ramlar man ut på golvet, men det är liksom enda sättet.
Sen tänker man att man inte ska gå tillbaka dit, men så ligger någon av lurvtussarna där och lockar mig med sina kisande ögon och spinnanden och så är man fast igen. Nog är man svag alltid.
Man kanske skulle slänga ut soffan och ha pinnstolar istället. Men det skulle kanske vara lite taskigt mot Gubbe som brukar somna i soffan framför TV:n. Det är så långt till golvet från en pinnstol. Men det skulle onekligen vara kul att se honom sitta och sova på en sådan. Om man knyter ihop armarna bakom ryggstödet med ett skärp så borde han kunna sitta kvar, eller?
Själv skulle jag vilja ha gungor istället för soffor/fåtöljer. Tänk så härligt det är att gunga. Varför har man någonsin slutat? En hänggunga, en brädgunga, en soffgunga - bara det gungar.
Kanske en sån här:

Eller kan det vara så att det börjar bli dags för en gungstol?

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Helena sa...

Gungstol eller kanske hammock! Men den på bilden ser ju mysig ut, fast det är väl en säng?

Snigel sa...

En hammock, kanske? Eller hängmatta?

Vi har nog drabbats av soffsjukan, både du och jag, för jag går stora omvägar runt soffan - men likafullt hamnar jag där kväll efter kväll. Det är någon sorts konstigt klister som får min röv att fastna - jag tar mig inte därifrån. ;o)

Baronessan sa...

Tror du? Nja, man kanske kan använda den till både ock :)

Baronessan sa...

Visst är det jobbigt. Men å andra sidan lär det inte bli bättre om jag skaffar en hängmatta/hammock. Då lär jag väl aldrig kliva upp :)