söndag 12 februari 2012

Härs och tvärs igenom tråden

Gubbe  och jag har idag inhandlat en ny bärbar dator. Perfekt. Nu kan vi sitta i varsin soffhörna och skicka meddelanden till varandra. Han kanske skriver "hej lilla gullesnuttan" och jag skickar tillbaka "skulle du inte skotta snö?" osv.
Nu kommer kanske den yngre generationen att protestera och säga att ni har ju smarta telefoner båda två. Varför använder ni inte dom? och på det svarar jag att i det här fallet har storleken betydelse! Det ska vara rejäla doningar.
Det ska fan sitta och glo i en miniskärm när man blivit gammal och halvblind. Här kör vi med skärmstorlek 17,3". Nästa steg blir att använda TV:n så man ser ordentligt.
Sen är man ju en gammal maskinskriverska också och då vill man ju kunna låta sina händer dansa över tangenterna. Inte fan dansas det över smartfånen inte. Där är det pekfingervals som gäller och man får kolla hela tiden om det blivit rätt. Jag tror att jag har alldeles för stora fingrar för att pilla på telefoner. Och om jag känner så, hur ska då Gubbe känna som har nävar som dasslock?
Jag slog till på en mobil bredbandsuppkoppling a là kontant också, så nu har vi backup när linjen ligger nere här i skogen. Förmodligen kommer det inte att hända så ofta nu när vi har backup.
Jag - som växt upp i ett hem där ordet omodernt verkligen hörde hemma: utedass, endast kallvatten, fotogenkamin och kakelugn - blir fullständigt galen idag när uppkoppling falerar. Man kanske skulle gå tillbaka till gröna vågen innan man får elallergi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Laptop är perfekt men jag skulle vilja ha en smartfåne också. Jo så omodern är jag att jag inte har någon sådan än

Polargrevinnan sa...

Det här med laptop är inte så dumt.Vi har också vars sin och vi har med dem här i Thailand. Här där vi bor är inget håll i gång ställe så man får roa sig själv. Vi spelar Betapet på nätet och sitter med var sin dator i knäet. Får någon vecka sedan spelade jag med ett barnbarn hemma i Sverige.
Jag håller med dig att det behövs större grejer när åldern tar ut sin rätt särskilt när det gäller synen.
Idag är det en data-dag. Man kan faktiskt bli trött både sol och bad.
Värmen här gör att jag mår bättre, min kropp gillar inte kyla men jag skulle inte vilja bo här alltid.
Ha det bra.
Kram Viola

Baronessan sa...

Tänk så lätt det är att hålla kontakten nu för tiden.
Skönt att du känner dig bättre i värmen. Själv vill jag bara att det ska vara "lagom", därför har jag ännu inte varit i Thailand. Vi får se om det blir av. Ha det skönt nu och sug i dig all värme. Kram!

oumberligating sa...

Underbart inlägg måste jag säga, du skriver bra, fast det vet du ju, tråkigt nog så kommenterar jag för lite nuförtiden, men jag kan och ska bli bättre....min favoritrad "jag rakade farfar igår natt, plötsligt utbrister Farmor glatt, tack så mycket för massagen"!
Ha en fin fortsatt vecka!
Stor Kram ifrån Oumberlige Peter!

Baronessan sa...

Tack du oumbärlige! Nu fick jag hoppet tillbaka ;) Men jag vet ju hur trög man är på att kommentera emellanåt.
Visst var han en alldeles underbart underfundig man den gode Tage :) (jo, just den raden är svår att glömma)

Baronessan sa...

Man ska inte ha för bråttom att skaffa nya saker. Låt andra testa först :)