tisdag 13 mars 2012

Nutidsproblem, beslutsångest

Vi planerar nytt kök. Jag har säkert skrivit det förut, men här tänker vi låååångsamt. Det ska ju bli rätt. Eller så är vi tröga. Kan vara lite av båda kanske. Det värsta är att det är så jävla mycket att välja på. Vi har inte ens beslutat oss för vilken kökstillverkare vi ska använda oss av och nu har vi redan snöat in på bänkskivorna.
Vi är inne på att vi ska ha något gjutet som ser ut som sten, men bara där finns det fler val än schampoflaskor! Först har vi färgen, sen mönstret. Sen kan man välja framkant i sjuttioelva varianter, bakkant i trettiotolv. Sen ska man välja diskho över eller under. Puh! Jag som inte ens kan bestämma mig för Expressen eller Aftonbladet. (Så jag köper ingen av dom).
Det slutar väl med att jag bara blundar och pekar och så får det bli som det blir. Det blir ju ändå nytt och fräscht så hur noga kan det vara?
Tänker på mitt barndomshem. Ett gammalt ruckligt skolhus där diskbänken hade en yta på 50 cm och en höjd som gjorde att modern fick så framåtböjd vid diskning. Var nog gjord för pygméer. Kan ju också ha att göra med att köket från början var ett skolkök. Anpassat för yngre folk kanske. Min mamma är dessutom lång så jag är förundrad över att hon inte har krokig rygg. Men ont i den har hon förstås. Som satan!
Köket hade dessutom en bänk på 1,5 meter. Två små överskåp och ungefär lika många under. Tur att det fanns ett stort hejarns skafferi med förråd innanför. Hur fan fick hon ihop det? Vi var ju 3 (ibland 4) barn och två vuxna som skulle matas där. Men å andra sidan så bodde vi ju innan dess i den nedre lägenheten och den hade - omöjligt nog - ännu färre och mindre skåp, ytor och utrymme. Att modern fått svaga nerver undrar jag inte över.
Att det aldrig blev någon ändring på detta är ju inte så underligt, för dom korvören som fanns (och inte gick till farsans öl) skulle räcka till mat och vartannat år något klädesplagg. Så står man då här och det största problemet man har är VAD man ska välja.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Hej.
Vi bytte kök för några år sedan och det är inget jag vill göra om. Fy, så jobbigt! Men snyggt blev det. För oss blev det IKEA, har fått insidertips om att de lev. stommar till flera stora köksleverantörer. Har väl i.o.f.s. ledsnat på dörrarna redan men det har inte med kvaliteten att göra. Det är gubbens fel, han ville ha svart! Bah, men det är en annan sak.
Vårkramar
Yvonne

Baronessan sa...

Hej Plupp! Svart minsann! Hur kom han på det? Och hur kom det sig att du gick med på det? Vårkram tillbaka :)

Anonym sa...

Ja det är verkligen andra tider nu.
Vi var hos flera köksleverantörer men till slut blev det Ikea i alla fall pga att det var ca halva priset och kvaliteten är precis lika bra. Vi är helnöjda.
Lycka till!

Baronessan sa...

Skönt när man bestämt sig och är nöjd :)

Tini Tut sa...

Åhh jag valde svart granit och är supernöjd, har sett en del betongliknade bänkskivor, även i riktig betong, men det blir fort fläckar efter glas och flaskor. Ja det är faktiskt inte lätt. Tror också att många väljer vågade färger som man tröttnar på ganska fort, man skall ju vilja leva med köket i många år. Följ din magkänsla vi kvinnor brukar ha en fantastisk intuition. Jag fattar fortfarande inte varför folk slänger ut sina gamla vackra ek kök, och slänger in ett vitt IKEA. Bättre att slipa och betsa. Man kan ju också måla luckorna och lägga pengarna på bänkskivor. Själv sparade jag det gamla valnötsköket och bytte bara skivorna. Skall lägga upp lite bilder på bloggen.

Kram från Tini Tut

Emileitha sa...

Låter verkligen jobbigt att komma fram till nåt beslut..
Nu är det bara att välja rätt för din del..Lycka till !!!

Baronessan sa...

Det där med vågat funderade jag på ett tag. Tänk att smaska på med ett knallgult golv! Men... näe. Vi var faktiskt inne på att bara byta luckorna men inredningen är ju så mycket bättre nu och dessutom så är det inte samma mått längre.
Jag smyger över och kollar... :)

Baronessan sa...

Jobbigt är bara förnamnet :) Tack!