torsdag 10 maj 2012

Även efter döden

Min goda blogg- och fejanvän Laila ställde frågan häromdagen: " Ifall man skulle sluta skriva något på Facebook - upphör man att existera då?" Nu finns svaret på frågan. Svaret är Nej.
Läser Aftonbladet att anhöriga till en kvinna, som plötsligt dog, inte får bort hennes konto från Fejan. Dom har nämligen inte lösenordet. Dom har mailat Fejan men inte fått någon hjälp, men så har det ju bara gått 7 månader!
Nu säger en talesperson för Fejan att man måste styrka sin identitet som anhörig och man måste också skicka en kopia på personens födelse- och dödsattest. Så... går du med i Fejan så är du med i Fejan ända in i döden.
Förslag: gör en lista på dina inloggningar och lägg till i ditt testamente. Har du inget testamente så skriv ett. Eller i alla fall något papper med info till efterlevande. Du kan dö imorgon.
Men snart kanske Ghostbook kommer för alla som tror på ett liv efter detta. Annars finns ju i stort sett allt kvar där ute i cyberrymden som vi har lagt dit. Ser framför mig hur vi i framtiden kommer att få ett hemskt cybermoln i illgrönt svävande över huvudet. Men det å andra sidan kanske kan ersätta ozonskiktet.

Facebook, inloggning, dödsattest, cybermoln

6 kommentarer:

Tantaluran sa...

Men vilken bra idé till en ny community! Och du som ändå är hemma och inte gör nåt kan ju starta den. Du kommer bli jätterik och då kan vi åka på semester ihop och så BJUDER du mig då. För det gör rika vänner.......tror jag?

Är du frisk ännu förresten?

Baronessan sa...

Jag blir nog aldrig rik. Jag är inte gjord sån. Men jag kan bjuda dig ändå för att du är du.

Frisk? Vad är det för något? Ska genast googla...

Livsnjutaren sa...

Ja du det där har jag också erfarit. Läskigt också att folk fortsätter att skriva till den dödes sida. "Hoppas du har det bra osv"Dom kanske har det som terapi, men jag tycker niog det är lite läskigt. Hoppas du blir bättre snart. Borde väl släppa med medicinen. Kram/Fia.

Synnøve. sa...

Såg att någon här hade problem med samma sak. Men de fick bort sidan till slut.
Hur vet jag dock inte.
Men det är ruggigt alltså.
Att avsluta ett fjasankonto är nästan värre än att avsluta ett baknkonto!

Baronessan sa...

Visst är det läskigt. Och inte trevligt för anhöriga.
Jag hoppas också, tack! Kram!

Baronessan sa...

Ja, det finns ingen risk att man blir bortglömd i första taget.