lördag 26 maj 2012

Försvinns och återvinns

Nu är jag inte sjuk längre. Nu är jag deprimerad. Djupt! Vi har nämligen varit på tippen idag. Eller rättare sagt Brista återvinningscentral. Jag blir glad av att sortera mina sopor men blir så deprimerad av vad folk slänger. Och i vilka mängder! Slit-och-släng-mentaliteten har tydligen kommit för att stanna.
När man är på väg in till tippen så är det en hög kulle vid sidan om. Tydligen har man karvat lite i kanten på den kullen och högst upp under grästovor och ett lager jord tittar det fram plast som hänger som draperier nedför kullen. Detta är tydligen före återvinningens tid då man kastade och hällde jordmassor över sånt som inte skulle brännas. Jag ryser bara jag tänker på vad som finns inuti den kullen.
Det som tröstar mig är att det finns en stor container på tippen, där man kan lämna in saker. Dessa går sedan till Återbruket där man tar hand om kasserade prylar, fixar till och säljer vidare. Sånt gillar jag.
Sen blev det en vända på pantstationen också. Det blev en hel del kosing och nu känns det bra när det är utrensat hemma. Men hur man än plockar ut så nog fan hittar man mer när man väl kommer hem. Blir nog en vända till endera dan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

 1. Härligt att du är frisk nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns bra, men jag vågar knappt andas ;)

   Radera
 2. Du har så rätt! Har själv hittat rostig hinkar, som nu blommar med diverse blommor i. Men någon vecka sedan på en skogspromenad i skogen, en grop där man förr slängde grejer, hittatde sklettet av två utestolar. Men inte nog med de, där satt en liten plåtskylt som talade om att den var från Sandviken. "Sandberg plåtmöbler" i Sandviken. Nu håller jag på och restaurera dessa sklett.
  kul, tycker jag!

  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra för dig! Bra när det går att återvinna och inte är alldeles förstört.

   Radera
 3. Typiskt katter att sno de bästa platserna. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Dom måste ju liksom "ligga in" alla platser :)

   Radera
 4. Har också "sopor" som blivit nya genom lite fixande ..
  Inte helt lätt att förstå detta slängande ..särkilt i naturen.
  Hoppas andningen blir bättre... Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Åhh vad härligt att höra att du äntligen är bättre.
  Tyckte ju ändå det var lite bra att folk började gilla gamla saker, och loppisar går bättre än någonsin. Men fy vad folk slänger.

  Stor sommarkram till dig Baronessan

  Tini Tut

  SvaraRadera