fredag 11 maj 2012

TV-program som rensar upp

När man ligger hemma och är sjuk så får man tid att titta på alla FANTASTISKA TV-program.
Jag kom just att tänka på dessa både svenska och utländska program när TV ska "hjälpa till". Det har ju varit flera program om hur någon kock läxar upp restaurangägare och fixar till deras företag. Sen har vi "Arga snickaren" och "Fuskbyggarna".
Jag tittar inte på något av dessa program om jag inte bara råkar passera förbi. Vad jag däremot efterlyser är ett TV-program där någon med SUNT FÖRNUFT och KUNSKAP tar med sig kameran och rensar upp inom åldringsvården. Hur länge ska man få läsa om alla dessa s.k. vårdinrättningar som mer försöker ta kål på dom gamla istället för att vårda. Eller någon som går in i skolorna och ordnar till det med mobbingen. Varför finns inte såna program? Men det är väl kanske inte så säljande.Vi har ju i och för sig program som "uppdrag granskning" men det är ju program som påpekar felet men sen är det inte säkert att något händer.
Nu finns det ju ett nytt program (på bar gärning) som jag inte heller tittar på, där man ska se om folk ingriper när något otillbörligt inträffar. Kan dom inte använda dom här dolda kamerorna på ett vettigt sätt istället och zooma in alla som på riktigt ger sig på andra människor och barn? Det här blir ju mest skämmigt för de personer som inte vågar säga något och som inte vill lägga sig i. Vi är ju konflikträdda i det här landet och det kan man nog inte ändra på hur som helst, även om man skulle vilja. Men det är ju bara vad jag tycker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Helena sa...

Tycker du tycker bra. Sen tycker jag du ska sluta vara sjuk, bli frisk istället. Kramis

Baronessan sa...

Om jag fick bestämma hade jag aldrig blivit sjuk. Kram!