torsdag 21 juni 2012

Blodbad och spadtag

Nu har modern och jag varit på en tripp till det stora sjukhuset igen för att fylla på lite blod. Två påsar rött av finaste årgång sög modern i sig.
När jag först kom hem till henne så var det blodspår lite både här och där. "Har du plåster" frågade hon. "Jag klippte mig i tån när jag skulle klippa naglarna i går kväll". Det hade jag ju inte förstås, men det blödde inte så mycket längre så vi lindade runt lite papper. "Bäst du håller foten högt när du får blod" sa jag, "så det inte rinner ut igen". Jag påpekade också att hon inte fick hålla på och slösa så där när hon har så snålt med blod.
Många timmar tog det. Först 2,5 timmar bara för att vänta på provsvar för att få rätt blod. Men jag hade med fika, mackor och bullar samt hade högläsning. Det fick även rumsgrannen ta del av vare sig han ville eller inte. Sen löste vi korsord tillsammans så tiden gick fort. Men inte förrän kl 19 kunde jag slänga mig i soffan.
Vi fick i alla fall tillfälle att testa rullstolen ordentligt. Fälla ihop, stoppa in i bilen och ta sig över de höga stenkanterna vid Karolinska. På vissa ställen är det avfasat vid övergångsställena, men inte överallt. Dom kanske glömde det?
Idag har jag jobbat sista dagen före semester. Två veckor ska jag ha nu till att börja med. Om det nu blir någon semester med ett ofärdigt kök. Vi har dessutom en stökig trädgård. Stenplattor har tagits bort för att ge plats åt trätrall plus att ett långt dike har grävts för att avleda dagvatten. Trädgården har sett ut som om tre tusen mullvadar har haft tokfest. Dock var det faktiskt riktigt prydligt tillbakalagt idag när jag kom hem. Men det är långt ifrån färdigt.
Det kommer nog att bli en del våldgästande hos döttrarna dessa veckor vare sig dom vill eller inte. Sen har jag en och annan väninna att hälsa på också, icke att förglömma! Så jag kan nog hålla mig hemifrån :) 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Helena sa...

Men kissarna då? Ska du lämna dom helt själva? :p

Baronessan sa...

Dom får vara hemma med husse (som jobbar). Eller så får dom hänga med :)