onsdag 27 juni 2012

Natt-katt-fnatt

Fick man sova i natt? Ha, ha, ha.... skulle inte tro det. I natt försökte jag sova utan sömntablett och just som John Blund strött sand (eller vad han nu strör) i mina ögon och jag började dimma iväg så... kom Gösta in!
Kan man skicka iväg katter på uppfostringsanstalt? Klockan hade hunnit ticka fram till efter två och han kom upprusande vilt gurgeljamande så jag for ur sängen för att stoppa kattfan.
"Duktiga" Gösta hade lyckats fånga, döda och släpa upp en - vad jag tror - liten vattensork. Alltså vattensorkar kan bli enorma, men den här var inte så stor. Lite åt halv soptippsråtta. Jag var ändå tacksam, för den var död.
Jag la mig igen och försökte klämma fram lite sömn. Efter ett tag kom Gösta och la sig i fotänden. Jag började så småningom duna in när jag hör hulkande. Under en tusendels sekund hann jag tänka "kattfan spyr i sängen". Eftersom han låg på mina fötter så var det inte så svårt att kicka till honom för att få ner honom på golvet. Han hann ut i hallen innan han spydde. Upp och torka. Urk! Behöver jag säga att jag inte sovit så mycket efter det?
Jag låg och funderade på varför katter - som ju är helt självständiga - ska visa upp sitt byte? För en katt sägs det ju bara vara platsen där dom får mat på som är det enda viktiga. Varför ska dom då komma och ge mig (gulp!) gåvor? Kan det vara så att han ger mig en sork och jag ska ge honom köpt kattmat? Han borde ju ändå efter sex år begripa att jag inte är så förtjust i hans fångst. Men å andra sidan har vi vid ett flertal tillfällen (läs jämt) sagt "åh, vilken duktig kisse" när han fångat en sork. Dom fattar förmodligen mer än vi tror och har fått för sig att vi vill bli bjudna på denna läckra luddhög. Samtidigt fattar dom inte när jag säger "inte dom med fjädrar och näbb" så jag får nog fortsätta och fundera på detta.
THE BEAST
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Renée sa...

Tror du får skicka iväg dom på någon sorts skola...? Jag skulle bli tokig om katterna kom in med sådant... FY!! Tycker synd om dig!

Helena sa...

Haha, älskade kattskrällen. ;) ♥

Baronessan sa...

Ja, man kan ju hålla sig för skratt! :)

Baronessan sa...

Ja, det är tur att man tycker att dom är söta ändå, mina goslurvar!