tisdag 17 juli 2012

Kattklösforskare

Nu är det dags igen... att förflytta sig in i AF:s, FK:s och AK:s värld. Jobbet jag har haft i 2 år har gått segt och nu är jag den sista som måste lämna skeppet. Framtiden är inte direkt ljusblå. Vi femtiofemplussare har ju inte så goda utsikter heller. Jag, som inte har utbildning som lärare, läkare, chef, sjuksköterska eller ens städare (vilket tycks vara de vanligaste jobben på arbetsmarknaden) har inte mycket att hämta. De jobb jag haft som kanslist/marknadsassistent innefattar tydligen nu för tiden att man ska ta hand om ekonomin också och det är absolut inte för mig som tror att 2+2=5 om jag inte tänker efter riktigt länge.
 Jag är dessutom en autodidakt person. Sådant får man inte något betyg i. Mer än från arbetsgivare då i bästa fall, men det räcker inte så långt. Nuvarande jobb (än så länge) har ju inneburit en del kontor, men för det mesta matlagning, umgänge med boende missbrukare samt loppisförsäljning. En underlig kombination i sig, men varierande. Det passar mig. 
Men som sagt. Nu är det slut med det. Kanske man ska slå sig på forskning. Där tycks man komma undan med det mesta. Läste nyligen om några forskare som kommit fram till att bananflugor är gubbsjuka. Det är bra att veta. Själv tänkte jag forska på varför katterna gärna vässar klorna på min soffa men inte på en klösbräda. En klösbräda är ju ändå gjord för att katten just ska klösa. Varför gör man inte klösbrädor på samma sätt som kortsidan på en soffa? (Varför återvinner man inte gamla soffor till klösbrädor?) Det finns mycket jag funderar på som jag skulle kunna forska i, men... frågan är om någon vill betala. Vem betalar för bananflugsforskningen? Kan man göra en insamling? 
Uppfinnare är något man skulle kunna slå sig på för jag har många idéer. Tänk om man kunde komma på någon grej som förändrar livet för folk. Som TV-dosan. Tänk vad livet var jobbigt förr när man fick lov att gå fram till TV:n och byta från 1:an till 2:an. Nu kan vi sitta lugnt i soffan och bredda våra skinkor istället. 
Jag är inte en sån som funderar på "vilket kom först, hönan eller ägget?" Jag är mer "vilket kom först, konservburken eller konservöppnaren?" Gjorde dom konservburken först och sen stod dom där och funderarde på hur fan ska vi öppna den här? Eller gjorde dom en konservöppnare först och funderade på vad dom skulle använda den till? Sånt går jag och tänker på. Det kan inte vara bra. 
Men just nu har jag semester. Det regnar för det mesta men det stör mig inte. Jag tycker det är skönt. (Sol är överskattat, man får cancer av den). Släkten från Småland är på plats och det babblas å det värsta långt in på nätterna. Vi träffas bara ett par gånger per år, så vi har en del att babbla igenom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

15 kommentarer:

Helena sa...

Haha, jag tror allt du är lite tokig du. ;) På det braiga sättet. :D

Carina sa...

Nej vad trist :((
Vi får slå oss ihop då du och jag ;-)
Hitta på nåt riktigt bra
Kramar till dig

Baronessan sa...

Ja, riktigt frisk är jag nog inte :)

Baronessan sa...

Bra idé! Jag uppfinner och du utför :D Men du ska ju snart susa runt längs vägarna du med hjärtat i halsgropen ;) Kram!

Fru Venus sa...

Jag är i samma jobbletarbransch....*suck*

Baronessan sa...

Usch då. Men vi kan uppfinna tillsammans :)

oumberligating sa...

Härligt inlägg som vanligt hos dig! Semester här med, men jag saknar faktiskt solen, visst ger den cancer, har själv fått ta bort en del lustiga hudförändringar genom åren. Fast solen gör mig glad och varm annars går jag under mentalt och får jag två alternativ, depression med självmord som en oundviklig konsekvens eller hudcancer så tar jag det sistnämnda.
Jag har gjort mitt val! (ler)
Ha en fin fortsatt sommar!
Kram ifrån Omberlige Peter!

Baronessan sa...

Ja, inte vore det så roligt om inte solen fanns. Depressioner är inte att leka med. Man kan ju också hålla sig i skuggan :) Kram!

Renée sa...

Om du nu skulle göra nåt så fundera ut något till de som är handikappade. Inte för att jag kan komma på något just nu men jag lovar att fler saker behövs!

Baronessan sa...

Bra idé! Där borde finnas massor. :)

Carina sa...

Nej Berit! Ute ur den leken :-/

Baronessan sa...

Va? Det var tråkigt. Eller?

Carina sa...

Både och! Var tufft och svårt. Inget annat exixterade :-/

Shirouz sa...

Åh! Jag gillar det där funderandet med konservburken och konservöppnaren, så långt har jag inte tänkt förut :D Lycka till med Af och Fk...

Baronessan sa...

Sån är jag :D Tackar!