söndag 1 juli 2012

Renovera mera

Vi har inget kök. Inte sedan den 19:e juni faktiskt. Men det går rätt bra ändå. Vi har ju utrymmen, så nu har vi provisoriskt kök på övervåningen. Det funkar, men det är ett jävla letande hela tiden. Steka är ju inte att tänka på då det saknas fläkt.
Nedan syns Gubbe = "den händige" i arbetstagen. Här har alla skåpen åkt ner och skivor på väggarna har sågats och bytts ut mot gips och eldragning har utförts. Han ser lite sammanbiten ut på bilden, men det är nog mest för att den maskin han just där använder väl inte tillhör favoriterna - dammsugaren!
Fyra dagar senare har han kommit så här långt. Ja, dagar är ju fel, för då är han på jobbet. Det här är kvällsarbete. Själv får jag hjälpa till med att bära, hämta, hålla och laga mat. Även om  jag skulle kunna skruva i en skruv så gör (får) jag inte det för det blir säkert fel. Bor man med en snickare så låter man bli.
Sen kan det ju hända att det blir uppehåll i köksrenoveringen eftersom vår trädgårdsgång - nu lergång - ska snickras ihop så fort plankorna/brädorna anländer. (Varför göra en sak när man kan göra fler på samma gång?) Bara han kommer igång - den händige - så går det undan. Han har bara lååååång startsträcka. Och för alla som undrar - det är inte JAG som hittat på det här med trädgårdsgången. Bara så ni inte tror att jag står här med piskan, för sån är inte jag.
Och titta där - där är ju Frazze med också. Katter på lerigt underlag är ju faktiskt något man vill slippa. Det räcker med att dom drar in möss. Nu drar dom in lera också. För att inte tala om att vi gör det. Det händer ju liksom att det regnar den här sommaren. Så... det är härligt med semester!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Bitten sa...

Lycka till med fortsättningen! Vi hade ju så där kökslöst för tre år sedan, men jädrar i mig vad det är värt det när man får ett väl fungerande kök.

Helena sa...

Han ser allt lite sammanbiten ut. Ville han inte vara med i bloggen? ;)

Baronessan sa...

Tack, ja, jag längtar! :)

Baronessan sa...

Han är ingen linslus direkt. Sen visste han nog inte att han skulle bli bloggmodell heller :)

Fru Venus sa...

Jäklar vilken fart han har! Och snyggt blir det :-)

Baronessan sa...

Ja, bara han sätter fart så är det nästan ingen hejd. Får nog planera in nya saker att renovera när dessa är klara :)