måndag 20 augusti 2012

Från tå till tårtor

Modern gick och druttade omkull igen. På toan som vanligt. Likt en packad gorilla svänger hon sig in och hittar inget att ta tag i. Sömntabletterna är otroligt bra. Tog sig upp via toastolen och lyckades göra illa tån. Tre dagar senare blev distriktssköterska ditkallad av hemtjänstflicka. "Tån är nog bruten. Åk till akuten". Jaha, det var den lediga dagen det. Bara att försöka få tag i någon på telefon som kunde ge mig en tid för att åka till närakuten på Löwenströmska. Men... i telefonen satt en sköterska som INTE rekommenderade Löwet eftersom Modern förmodligen skulle bli inlagd. Gammal och skröplig som hon är.
Det fick bli liggtransport till KS där hon brukar hålla hus med sina blodsjukdomar. Där satte cirkusen igång: Provtagningar och frågor, frågor och ännu fler frågor. Flyttning till ortopedakuten och fler frågor (undrar om dom skriver ner allting i datorerna och sen råkar trycka på delete?)och sen beslut om röntgen. Och... vänta, vänta, vänta. Efter röntgen sa ortopedskan: "den är inte bruten". Sen tittade hon på foten och sa "röntgade han rätt fot? Jag måste gå och kolla". Iväg och tillbaka och "jo, det var rätt fot. Så du får åka hem, vi kan inte göra något".
Modern var måttligt förtjust eftersom hon inte velat åka in från början. "Det var väl jävligt onödigt" var hennes kommentar. Men vaddå? Sju timmar för ingenting är väl helt okej. Man kanske ska vara glad ändå, men jag vet inte.
"Kan man inte få slippa det här snart och få komma till vår herre"? säger Modern där hon ligger på britsen och flinar. "Tror du att du ska få komma dit upp?" frågar jag. "Nä, men dit ner då" säger hon då. "" svarar jag "det är fullt". Sen garvar vi. Vi har minsann roligt ihop även på akuten vi.
När jag ringde idag för att kolla läget sa hon att hon drömt om Thåström i natt. Dom hade haft ihop det och vänslats med varandra: "...sen vände han på sig och då såg jag att han hade en jättestor brun mustasch. Då vaknade jag. Ha, ha, drömma om Thåström bara för att jag har ont i tån"!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Helena sa...

Jag diggar din mamma! :)

Synnøve. sa...

Tur din mor har go humor alltså... tror jag hade blivit galen om jag varit henne...

Vilka smarriga tårtor... Tänk om jag kunde baka en här och någon åt! Men gubben äter inte grädde....

Grattis till ettåringen med. Det är en milstolpe det ska jag säga.

Nu ska jag fixa frukost här, gubben ska snart på jobb.
Sköt om dig och akta tårna.
Kram Synnöve.

Anonym sa...

alla ska vi den vägen vandra.

en tårtbit ibland är trevligt

margaareta

Baronessan sa...

Jag med :)

Baronessan sa...

Äter inte grädde??? Vad är det för konstig prick? ;) Men han tål det förstås inte. Baka en åt dig själv och sätt i dig alltihop! Kram!

Baronessan sa...

Bara det inte blir för många :)

Fru Venus sa...

Din mamma har härlig humor :-)
Jag svär över min inskränkta ö ibland, men när det gäller sjukvården är jag nöjd. Finns bara ett ställe och inom 30-40 min är du inne och ute igen om du inte blir inlagd ;-)

Baronessan sa...

Låter lysande, vi flyttar dit! :D