lördag 18 augusti 2012

Kvinna på döhalvan söker...

Ja, jag ber om ursäkt, men nu har jag förstört statistiken igen eftersom jag åter är arbetslös. Men det är ju i och för sig inte mitt fel, för jag fick inte sparken, om ni nu tror det. Arbetsbrist heter det.
efter nästan två år, har jag återigen fått hälsa på mina vänner på arbetsförmedlingen. Eftersom dom hade flyttat till Eurostop Arlandastad sedan sist (upptäckte jag) så fick jag leta. Som en galning. Jag hittade nämligen skylten direkt vid en trappa/hiss. Den pekade åt vänster. När jag kom upp för trappan pekade skylten åt helt motsatt håll. Jag gick hit och jag gick dit och tillbaka till hit och sen tillbaka till dit och inte någon jävla stans fanns det någon AF.
Jag gick ner för trappen igen och kollade på skylten en gång till för jag tänkte att min hjärna fått något ticks som vanligt, men skylten satt på sin plats. Jag klev därför vidare i hallen och till slut... där i änden fann jag AF. För ovanlighetens skull fanns det inte en människa (= arbetssökande) i lokalen! Men inte så konstigt kanske när man sätter upp skyltar på fel ställe. Det är ju också en variant på att förändra statistiken.

En väldigt ung, optimistisk tjej tog emot mig på mitt första besök. Jodå, det här skulle nog gå bra. Fanns ju massor med jobb. Hon sa inte ett ljud om min ålder. Sen skickade hon en anmälan till min a-kassa och önskade mig lycka till.
Fyra dagar senare fick jag papper från nämnda a-kassa om vad jag skulle skicka in. Vad kommer då på posten ytterligare två dagar senare? Jo, ett brev från Arbetsförmedlingen (det första av många som komma skall). där det stod att dom har meddelat min a-kassa! Jag som tyckte att det räckte med att AF-tjejen gjorde det när jag var där. Dessutom var brevet skickat som eBrev från Posten. Det kommer alltså ett elektroniskt meddelande till Posten som sedan i sin tur skickar ut en vanligt gammaldags brev till mig! Varför då inte skicka det elektroniska meddelandet direkt till mig?

Det verkar som att jag genom min arbetslöshet genast sysselsatt flera personer. Det är ju i och för sig bra, men ändå. Jag skulle kunna ta anställning hos både AF, AK och FK för att fixa till deras blanketter. Eller är dessa krångliga papper något som man har tänkt ut med flit, för att vi ska ha något att göra?
Nåja, det lär nog bli måna höjningar på ögonbrynen framöver.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Renée sa...

Min kompis/granne fick ett brev från försäkringskassan där det stod att hon snart skulle få ett annat brev! Hur dumt var inte detta då? Tror verkligen du får ta anställning och reda upp ett å annat!!!

Baronessan sa...

Ha, ha! Otroligt! Det är väl någon form av automatik antar jag. Att så fort dom pillar lite på datorn så sänds det iväg ett brev. Allt för sysselsättningen :)

Helena sa...

Tjaa, dom på kassorna måste ju ha nåt att göra. :P

Baronessan sa...

Eller hur! Och dom på Posten...

Emileitha sa...

Låter ju inte klokt.. men de har jobb minsann.