lördag 4 augusti 2012

Man är som en djurpark

Är det någon som är femtiplussare och tror på alla dessa anti-age-produkter? Hoppet är ju det sista som lämnar en.
De flesta tjejer som är med i annonserna har ju knappt ens blivit gamla nog att få acne. Än mindre rynkor och skrynklor. Men det kanske ska smetas på i åratal för att få någon effekt. Vad vet jag. Även om jag har köpt finburkar vid något tillfälle, så har dom inte haft någon effekt när dom bara stått där i skåpet. Jag glömmer så lätt och sen har dom surnat.
Likadant med såna där åtstramningskrämer. Det går säkert lika bra med äggvita. Smeta på och låt torka och sen sminka över. Kanske funkar det även med Plastic Padding.

Men jakten på skönhet är beständig. Eller åtminstone lindring av skavanker och fulheter. Frågan är vid vilken ålder man ska ge sig? Låta skäggvårtan växa och bli en gammal gumma.
För visst vill vi att det ska finnas små pliriga gummor i förkläde som kommer med nybakade bullar och kaffe och sju sorters kakor. När man stoppat i sig så man nästan spricker så trugar hon "ta en kaka till". Men dom kan vara på utdöende. Baka ska man ju inte göra, för vi måste ju tänka på vikten. Äta rätt och motionera precis hela tiden. Promenera minst en timme om dagen är ett måste för att över huvud taget överleva. Med andra ord kommer jag inte att leva så länge.
Men om man nu har pelikanhaka, gäddhäng, sälmidja, koben och ankfötter. Varför skulle man då vara slät som en barnrumpa i ansiktet? Man är ju mer som en djurpark. Oj, jag glömde fårpälsen jag har på huvudet. Men den har inte kommit med åldern, den har nog mer slätats ut till en småkrusig golvmopp under åren.
Men jag är snäll i alla fall. Och det händer att jag bakar bullar. Dock inte i förkläde.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Helena sa...

Underhållande för barnbarnen med djurpark på nära håll. :)

Baronessan sa...

Ha, ha, ja vad gör man inte för det små :)

Bitten sa...

Vad inte folk/kvinnor har fattat är att åldrandet är naturligt och kommer alltid ikapp alla förr eller senare.