onsdag 29 augusti 2012

Nattvak och banankorv

Jag råkade fylla år. Igen. Det är inget man kan göra något åt. Om man inte går och dör förstås. Lite underlig tradition det där att man ska firas för att man släpat sig runt ännu ett år. Men det är ju alltid trevligt att trycka i sig tårta.
Jag hade dagen innan barnvaktat både Pytte (3,5) och Parvel (1). Kusinerna där den ena älskar den andra men inte direkt tvärtom. Parvel ser upp till sin stora flickkusin som till en gudinna. Hon ser mer på honom som ett hinder på vägen.
Men allt gick bra förutom att spisen började krångla när jag skulle laga plättar. Min nya fina spis. Är det inte så jävla typiskt? Efter lite krånglande så kom den igång igen. Om ni inte ätit plättar med varmkorv och apelsinmarmelad (sylten var så klart slut) förut så kan ni prova det. Pytte tyckte att det var toppen!
Vad som däremot inte var så toppen var att Pytte vaknade med en gråtattack vid 1 på natten. Hon somnade snart om igen men inte jag. Klockan 5 var det dags för nästa att vakna. Vällingflaska, sång och vaggande hjälpte inte och tillslut gjorde han det klassiska: spottade ut nappen mellan ögonen på mig och flinade. Så då var det alltså morgon. Den morgonen höll på till halv 8 då Pytte avlöste kusinen. Själv kände jag mig rätt groggy och hoppades på att Gubbe skulle kravla sig ur bädden och komma till min räddning. Det gjorde han först vid halv 10 och då hade han med sig Parvel som vaknat igen, så det var den morgonen det.
Sen kom det barn och fler barnbarn och uppvaktade med kramar, presenter och middag.

Av Gubbe fick jag något som jag önskat mig länge. En assistent. (Den var inte av mänsklig sort och det tackar jag för). Så nu ska det bakas bröd! Gubbe köpte alla tillbehör på en gång trots mina protester. "Jo, men det är lika bra. Det blir billigare" sa han. Men jag vet vad han vill. Att jag ska stoppa korv! Men det får vänta. Först ska det bakas. Förresten kan han få låna assistenten och stoppa korv själv om han vill.
Men det är klart, nu när man är arbetslös kanske man kan bli en korvgumma. Skaffa en låda på magen (förutom den man redan har) och ställa sig i något gathörn. Baronessans hemkorv. Kan det vara något? Förresten, hur svårt kan det va? Till och med kungen kan ju. Det verkar bara vara så slafsigt och klafsigt.
Ni vet väl förresten att korvskinnet är tarmar från gris, får och nöt? Undrar hur många som inte tänker på det men rynkar äcklat på näsan när man säger lever eller njure. Det finns ju även i plast. Det är då man får besväret att skala korven. Djurtarmarna är dessutom importerade från bl.a. Turkiet, eftersom svenska djurtarmar inte verkar vara tillräckligt hållbara. Varför kan man ju undra. Nu när jag skrivit om det här är jag väldigt osäker på om jag vill göra korv. Eller ens äta den i fortsättningen. Det får nog bli vegetarisk korv. (När jag säger detta till Gubbe, säger han: "mhm... vad stoppar man i dom då? Vegetarianer?") Den vegetariska korvsmeten kan man sedan klämma ut i såna där bananfodral och koka. Baronessans banankorv - bara öppna och servera. Men först bröd alltså!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

 1. Så galet det blir när man börjar tänka på något som t.ex. korvskinn... Man blir ju så äcklad till slut! Jag äter falukorv, den innehåller säkerligen en hel hög med äckliga och farliga saker ;-)
  Jag har faktiskt blivit riktigt bra på att äta mat från grunden, inget halvfabrikat här inte! Det innehåller oxå en massa onyttigheter...
  Är inte avundsjuk på din vaknatt... Fy fasen vad jag sov illa de första åren av barnets liv...
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Falukorven har ju i alla fall ingen tarm runt sig :)

   Vaknätter ja, det var mer regel än undantag. Nu gör det ju inget för det blir ju oftast bara en natt. Det kan man sova ikapp.

   Radera
 2. Baronessans banankorv! :-))) Det vore en syn för gudar det :-) Jag ska (igen) önska mig en ljusgul Kitchen Aid av tomten. Grattis också, och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kitchen Aid är ju lite glassigare men min är bäst. Bara så du vet ;) Hoppas tomten är snäll då! Tack och kram!

   Radera
 3. Otaliga är de morgnar (läs:nätter) när man suttit och försökt hålla tonen till bä bä vita lamm så jag vet precis vad du pratar om,hahaha! Vad korv beträffar så är det bara att förtränga och gapa,tsss! "Gubben" din har rätt.....körv é gott!
  Kul att du tittade in till mig,nästa gång får du virtuellt kaffe och inbillade kakor :-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är korv gott alltid. Nog den största anledningen till att inte bli vegetarian :)

   Radera
 4. Hi hi, men jag fortsätter trotsigt att äcklad rynka på näsan när någon säger lever eller njure. Eller tunga eller grisfot eller kalvhjärna.
  Men korv e gott! ;-)

  Ja sådana där nätter är inte riktigt enkla! Jag har ju bara haft EN, så för mig verkar det väldigt påfrestande med två, som vaknar i skift hela natten! Men som du säger, när de bara kommer ibland, så är det väl okej, då kan man sova igen det. Det är nog värre för mamman! Men hon är ju några år yngre förstås... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grisfot har jag aldrig provat, men det är inget jag längtar efter direkt ;) Inte kalvhjärta heller.

   Ja, dottern är nåååågot yngre, men inte mycket :)

   Radera