torsdag 23 augusti 2012

Skaka, skaka, daller

Nu jäklar har jag rört på fläsket. Eller fläsket förresten, numera påminner det mer om gelépudding. Hur som helst så har jag varit på Zumba. Blev medsläpad av en väninna och fan vad kul, även om jag trodde att jag skulle tuppa av emellanåt.
Jag är ju inte direkt på topp sen jag hade lungpaj men jag överlevde.
Fullt i lokalen var det av pigga (hurmmm..) kvinnor, flickor, tanter, jäntor och kärringar och faktiskt 2 herrar. (Ja, eller om dom kanske mer var gubbar).
Sen satte sprattlet igång i ett sjujävla tempo. Det var ju lite svårt att hänga med eftersom det stod ganska många framför mig och dom gjorde ju inte heller allt så rätt. Man fick passa sig när det bar iväg åt sidan eller bakåt/framåt så man inte blev nedtrampad. Ett tag hade jag en nästan tvåmeters donna framför mig. Hon viftade och for med stora slängar. Där gällde det att hålla sig undan så man inte åkte på en tjottablängare.
Kanske därför som jag blev så trött. Dels försöka hänga med i fotarbetet/tempot och sen parera alla överhalningar. Men... nej, otränad var ordet sa Bull. Det blir kanske bättre plats framöver för det brukar troppa av några stycken efter första introduktionen.
Däremot brukar jag inte ha svårt med koordination. Jag har tidigare provat på både Jane Fonda (vilket mycket påminde om!) och afrikansk dans (som det också påminde om). Men det som är svårt det är dom där skakningarna. Skaka på axlarna är något som inte funkar på mig. Dom sitter fast. Hjärnan kan liksom inte få igång dom på rätt sätt. Likadant när man ska skaka på röven och vicka på magen samtidigt. Det funkar liksom inte i alla riktningar. Man ska ju röra sig lite som magdansöser gör. Även om jag är ganska mjuk i kroppen så vill inte min mage röra sig på det sättet. Den vill enbart smälta mat. Helst hela tiden.
Sen är man ju lite rädd att man ska slå ner någon intill när skinkorna kommer i svallning. Måste komma ihåg att köpa några stadiga träningsbyxor som håller ihop gelépuddingen.
Så här går det till ungefär:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ha ha ha, jag känner så igen beskrivningen :-) men visst är det roligt! Allt är roligare med musik.

Baronessan sa...

Mer musik till folket! :)

Anonym sa...

ORÄTTVIS! här e ju alla slimmy och inte svett. inget fläsk som dallra.och alla koordinera proffsig.OCH VAR E KILLARNA/GUBBARNA.


MEN BARA BRA ATT RÖRA PÅ SIN KROPP!!!!

margareta

Mammahäxan sa...

Mina döttrar dansar Zumba. Är lite avis när jag ser dem skaka rumpa till musiken. Men jag skulle nog bara orka nån minut..

Baronessan sa...

Jag kan komma dit och "väga upp" lite ;)

Baronessan sa...

Ja, jobbigt är det, men ändå ser jag fram emot nästa gång :)

Margit sa...

såg kul ut! men som nån kommenterat - dom här ser ju så proffsiga ut - tror att jag skulle ha problem med koordinationen! men, ska kolla igenom kurslitteraturen inför hösten - man kan väl ställa sig längst bak så man inte är i vägen för dom som kan! kramis/Margit

Baronessan sa...

Där jag går finns alla varianter: korta, långa, tjocka, smala, vingliga, stadiga, snabba, långsamma, trötta, pigga och så jag :)