lördag 1 september 2012

Höst, kyla, regn

Himlens portar har öppnat sig. Någon är otroligt ledsen där ovan och tårarna häller på att bilda sjöar i grönmattan. Katterna känns inte igen när dom kommer inrinnandes genom kattluckan. Dom blänger på mig och jamar som om det vore mitt fel att det är så blött ute.
Igår använde jag ett av Gubbes samlarparaplyer (står på verandan bara av den anledningen av att dom är gamla och fina). Jag tog ett när jag skulle skjutsa höftskadad väninna till vården. Jag tänkte att det kunde ju vara kul för paraplyerna att få bli använda till det dom är avsedda för. Den tålde inte det. Först släppte det längst ut i pinnarna på två ställen och sen sprack tyget. Det kanske var avsett för sol, vad vet jag.
Kvällen var avsedd för kräftskiva. Grannarna hade trummat ihop gatans folk dagen innan. Dom hade säkert inte tittat på vädersidorna eller så var det just initiativet som vände vädret, för spöregnet började redan natten innan och sen höll det på. Kräftorna lämnade aldrig hemmet men blev uppätna ändå. Gott, gott!
Inomhus är det kallt som i en källare. Jag är ju (citerar Pytte) blodvarm i vallningarnas tid men tycker ändå att det är kallt. Det värsta är att jag blir så jävla kall om fötterna mot kvällningen. Tofflor, strumpor, filtar är det som gäller men jag är ändå kall. Det brukar ordna sig när jag sticker in isklumparna under benen på Gubbe där han ligger och är het i sängen. Han brukar stöna och lätta en bit från sängen när jag gör det, men han lugnar sig snart.
Funderar på att sy en pyjamas med fastsydda sockor. Ungefär som såna där barnsparkbyxor med fot. Då kan jag sy i fårull i fotdelen så kanske jag håller mig varm. Det krångliga blir ju när jag ska ha av allt igen för efter ett tag går det över och då svettas jag istället.
Det brukar ju dessutom inte ens hjälpa med att klä på fötterna, för det är liksom kyla på insidan. Det som hjälper bäst är ett varmt fotbad. Jag skulle ju kunna ha en balja med vatten nedanför sängen att ha fötterna i och sen ligga på tvären och sova. När jag blivit varm så slänger jag bara upp fötterna i sängen igen. Men då vet man ju vad som händer på morgonen med baljan, när man kliver ur sängen... Och var är dom där katterna när man behöver dom????
Ikväll blir det vatten både från ovan och under för det ska åkas båt. En bluesbåt minsann! Kanske lika bra att skaffa en våtdräkt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Renée sa...

Har du testat jägarsockor? Eller stickar du dig ett par tovade tofflor, dom är supervarma! Att frysa är hemskt, speciellt när det kommer inifrån kroppen. Hoppas du kan värma upp dig snart!

Anonym sa...

ha det så kul! Ha ha ha


margareta

Baronessan sa...

Jägarsockor har jag inte hört talas om. Men sticka och tova ett par kan man ju alltid göra :)

Baronessan sa...

Hade vi! :)