fredag 7 september 2012

Livets pendlingar

Nu har jag haft en heldag på sjukhus igen med modern. I tisdags natt slog hon i backen igen på väg från toaletten. Egendomligt nog hade hon larmet på och kunde få hjälp av ett par tjejer som typ släpade henne till sängen. Sen låg hon där tills hon larmade igen vid halv 8 för då hade hon tydligen upptäckt att det inte gick att röra sig åt nåt håll.
Ambulans in till sjukan då förstås. Denna gången blev det Danderyd (dit vi tydligen hör. Hade jag inte en aning om. Danderyd är väl ett fiiiint ställe, hur kan vi höra dit?)
Brutet bäcken igen. Men läkaren sa att eftersom hon har sin blodsjukdom så hade hon kunnat bryta sig ändå. Utan att ramla. Hennes ben är tydligen numera som knäckebröd.
Som en liten fågelunge (med ovanligt långa ben) låg hon där på britsen i sin morfindimma. När sjuksköterskan kom sa modern: "det här var ju alldeles onödigt. Jag kunde väl ha fått slå i skallen istället". Sjuksköterskan svarade: "jaså, vad skulle det tillföra". Modern tittar på henne och säger: "ja, så man slapp ifrån". På detta ges inget svar för man ska vilja leva - no matter what.
Det var väntan, provtagning, väntan, nya prover, smärtlindring, nya prover, väntan osv. osv. Vi hann med byte av tre läkare och en hoper sjuksköterskor under våra 12 timmar.
Det blev blodpåfyllning, mer smärtlindring och väntan, väntan, väntan. Det blev till slut en förflyttning till Löwenströmska vilket vi tackar för. Stor skillnad i avstånd för mig. Naturligtvis fick vi vänta 45 minuter för länge på transporten dit. Dom har en gräns på 2 timmar, men vi passerade naturligtvis den med råge. Inte för att vi satt i sjön. Vi var ju på ett sjukhus och därmed trygga. Jag överlämnade modern i sjukhusets vård och åkte hem för lite sömn.
Dagen efter var jag tillbaks igen för att se lilla modern i ett töcken av smärtlindring. Hon hade eget rum och fyra vita väggar samt ett lika vitt tak att titta på. Jag hade med mig en transistorradio för att hon skulle få lite underhållning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med du! Kramisar i mängder/Margit

Baronessan sa...

Bra det. Kram!

Fru Venus sa...

Vad skönt att du har din mamma hyfsat där, för bådas skull tänker jag. Kvällskram!