fredag 14 september 2012

Pejla er åt Häcklefjäll

Jag kontaktade Radiotjänst häromdagen för att säga upp moderns licens eftersom jag visste att hon aldrig mer skulle komma hem. Där fick jag en person av manligt kön i luren att döma av rösten. (Jag kallar honom här för Sten efter en annan människa som jag hatar hett och innerligt. Faktiskt den enda människa jag känner så för)
Mottagare = kostnad
Jag framförde mitt ärende och då sa Sten: "har du avlägsnat alla mottagare i lägenheten?" "Vad menar du nu?" frågade jag. Då kom ett långt utlägg om att så länge det fanns mottagare i lägenheten så kunde jag inte säga upp licensen.Jag förklarade då att modern låg för döden och aldrig mer skulle använda sig av sina TV- och radioapparater. Detta meddelande rörde honom inte i ryggen. Istället kom ytterligare ett långt utlägg om lagar och förordningar. Om mottagarna står kvar så ska licensen betalas.
Jag har aldrig träffat på en så oerhört jävla otrevlig människa (förutom Sten). Det är ju inte det att jag har något emot licensen, men BEMÖTANDET! Det finns olika sätt att uttrycka sig på. Det hade ju varit så enkelt för Sten att bara fråga när vi ämnat tömma lägenheten och göra en slutavräkning. Jag slängde luren i örat på honom till slut. Det har ju i och för sig inte samma effekt nu för tiden när man bara trycker av på en knapp, men ändå. Jag blir arg på mig själv också att jag aldrig noterar namnen när jag kommer fram någonstans. Hade jag noterat det så hade jag tagit kontakt med högre instans.
Eftersom jag inte hittade något mail till Radiotjänst så sökte jag upp deras sida på Facebook istället där jag berättade hur otrevligt jag blivit bemött. Där var inte många glada. Det formligen vällde galla rakt ut ur datorn och ner på golvet. Den stora anledningen var även där just bemötandet. Är detta en instans där man placerar människor som inte får gå lösa i samhället?

Jag meddelande även Sten: "Jag kan ju lägga på luren och ringa om en timme och säga att jag tagit bort alla apparater, det kan ju inte du veta". På detta svarade han att han visste ju det nu, eftersom jag ringt, samt att detta i så fall kunde kollas upp av deras kontrollanter! Nu vet ju inte jag hur detta ska gå till. Dom kan ju inte komma in i lägenheten. Vem skulle öppna? Katten? Eller gör dom inbrott? Men kanske jag skulle prova ändå att ljuga om borttagandet för att se om dom kommer. Och då hoppas jag att jag är där (iklädd kavel och förskärare).

Det är alltså det vi betalar för bland annat. Pejlande licenskollare samt fin-fin svindyr TV-reklam typ "tack för att du betalar". Fy för fan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

Synnøve. sa...

Säger kort bara FY FAN !

Renée sa...

Jävla knäppjävel!!! En del sådana instanser man ringer till har faktiskt så att de spelar in alla samtal. På så sätt kan de faktiskt inte vara otrevliga. EN del har till och med en tjänst så är man kvar i luren efteråt så blir man utfrågad om man har blivit bra bemött.

Undra vad han menar med mottagare? Om man har tagit bort tv:n så kan man ju inte titta på tv eller? Ska man klättra upp på taket och ta ner antennen? Korkskalle...

Baronessan sa...

Kort och koncist!

Baronessan sa...

Finns inte en chans att dom har någon utfrågning i efterhand om vad man tycker på denna instans. Då skulle det nog fan börja brinna i kanalerna.
Du får inte ens ha en TV undanställd i garderoben utan att betala.

Bitten sa...

Jamen, vad trött man blir ...

Gerth Malmgren sa...

En liknande händelse inträffade när vi skulle flytta till Singapore 2009. Duktig som man är så ringde jag ett par veckor i förtid för att avsluta TV-licensen. Men se det gick inte. "Sten" ville att jag skulle ringa till honom samma dag då jag skulle lämna Sverige för att göra ett avslut. Men snälla vän, sa jag först. Då ska jag be att få avsluta TV-licensen fr.om. det datumet vi lämnar Sverige, vilket var tre veckor fram i tiden.
Men det skulle jag tydligen förstå att så kan man inte göra.
Då kallade jag honom för IDI..! Och bad att få prata med hans chef, vilket förstås inte gick.

Jag la på och ringde upp nästa dag och avslutade vår TV-licens samma dag då jag sa att jag var på väg till Arlanda.

HA! Där fick ni, tänkte jag efter att ha blåst dom på nära tre veckors licensavgift.

Baronessan sa...

Det är bara förnamnet

Baronessan sa...

Smidigt är inte ett ord som passar in här. Helt rätt gjort! :)

Laila sa...

Ja det finns tyvärr många "Stenar" i världen, och oförsvarligt många av dem sitter på någon "instans" där de kan portionera ut elakheter till alla som ringer. Rakt in i örat på folk. Fy fan vilket sadistiskt och fegt sinnelag de måtte ha!!
Det finns säkert folk som menar att de själva ha problem - precis som mobbare - men folk som är otrevliga borde för fan inte ha arbeten där de ska bemöta människor! De ska jobba med något ensamarbete eller i en bullrig fabrik.

DESSUTOM borde ju alla sk instanser DELS ha trevlighet som ett krav på meritlistan, och DESSUTOM alltid spela in samtalen som Renée säger att de har på en del ställen. Det skulle vara ett måste!

Marianne sa...

Jävla stasi-beteende men vissa blir såna när makten stigit dom åt huvudet och tillfället yppar sig.Att hota med kontrollanter är bara löjligt för dom har enl. lag ingen rätt att gå in i någons lägenhet.Hoppas det ordnar sig för dig,kraaaam!

Baronessan sa...

Nästa gång jag ringer så ska JAG spela in meddelandet! Är dom otrevliga då så ska jag fråga om dom inte har råd med charmkurser eller om personen i fråga inte klarade den.

Baronessan sa...

Tack kära du. Kram tillbaka!

Shirouz sa...

Förbannade tjyvgubbe! Säger jag. Så osmidigt som en del som har betalt för att vara på ett serviceföretag är så är det nästan så att man skulle vilja dra dem i örenen runt stan.

Baronessan sa...

Alldeles! Ordet service tror jag inte att dom vet vad det är.

Synnøve. sa...

Japp!