tisdag 16 oktober 2012

Årets busschaufför

Idag skiner solen. Det är nog ytterst tillfälligt. Det är ju tur att man har näsan åt rätt håll så jävligt som det har regnat. Hade jag haft en källare så skulle jag ha lagt ner gäddsaxar i den. Men jag kan lägga gäddsaxar i vår å (skitdiket) istället. Inte för att det finns gäddor (där heller) men fina, feta vattensorkar.
Man kunde ju kanske grilla dom. Ja, vaddå? Utomlands äter dom marsvin. Säkert vattensorkar också om det finns. I det här landet äter vi ju bara fint förpackade varor och vill helst inte veta VAD det har varit innan. Skulle man snitsa till en vattensorksfilé och förpacka den fint så skulle man nog kunna sälja den. Men man kan ju inte kalla den för vattensork. Det får ju bli något som mörad Watervole. Kommer att bli en hit! Tänderna kan man göra halsband av.

I fredags provade jag på det kommunala sättet att färdas via pendeltåg och buss till Framnäsbacken i Solna. Det gick bra. Dit. När vi skulle hem så stannade bussen till vid Solna centrum och där blev det byte av chaufför och så blev vi stående. Tiden gick och det bara klev på fler och fler och emellanåt så berättade en röst att bussen gick till Danderyds sjukhus. 
Jag trodde att vi väntade in en tid. Jag är ju inte van vid bussåkande. Men så ställde sig en kvinna till slut upp och vrålade "är det något fel på bussen?" Det kom inget svar. "Kan du öppna dörrarna" skrek hon. Min dotter som satt intill henne, sa att det fanns en knapp vid dörren att trycka på och då vrålade kvinnan "den fungerar inte" varpå eldslågor slog ut ur käften på henne och slickade våra skor.

, dörren gick upp och kvinnan och ett par till klev av. Vi andra väntade. När vi väntat i kanske en kvart eller mer började barnbarnen kravla sig upp och hänga båda två i sin mors öron, vilt gastande. Jag kände paniken börja smyga sig på. (Såna här inträngda lägen är inget för en klaustrofobiker.) Då går ännu en kvinna fram (så långt hon nu kom för det stod folk alldeles innanför dörrarna) till chauffören och ställde samma fråga "är det något fel på bussen?". Då svarar en kille som står intill chauffören "det är tydligen något fel med alkolåset". "Kan du inte säga det då?" fräser även denna kvinna, med adress chauffören. Även hon får dörrarna öppna och vid det här laget börjar alla röra sig utåt. Busschauffören, som tydligen är stum, håller käft som om han vore ihopsydd. Man undrar i detta läge om han har tagit sig en jäkel eller om han kommit in i fas 3 och tycker att allt är meningslöst.

Vi tar oss äntligen ut ur denna panikförpackning. Slår oss ned på en bänk eftersom yngsta börjar hungra efter moderns bröst. Vi bestämmer oss för att till pendeltåget istället. När vi så sitter på bänken och alla har klivit av utom två personer, då åker bussen! Vi sitter på bänken och ser ut som två fågelholkar. 
Detta, plus alla tågförseningar, och så undrar dom varför inte fler åker kommunalt!? Jag lider med folk som går igenom detta varje dag.

   
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

regn! regn som spik slår i ansiktet, men; Är det inte nu man får den "berömda" engelska bleka hyn mina blogg-vänner? Så passa på.

mw

Renée sa...

Den där busshistorien var nog det dummaste jag har hört på länge! Tur (för honom alltså) att ingen dödade fanskapet! Inte konstigt att folk inte vill åka buss om chaufförerna gör så...

Tantaluran sa...

Lever han fortfarande?

Baronessan sa...

Blek men skön :)

Baronessan sa...

Tur att man åker extremt sällan.

Baronessan sa...

Ja, sist jag såg. Själv höll jag mig lugn (typ) eftersom barnbarnen var med :)

Annci sa...

Helt sanslöst ju... Man kan ju undra om han ens hade körkort för buss.. hmm, han kanske inte ens jobbade åt bussbolaget... Iofs får man inte bli rådlös för något i dagens läge... Menar, SJ lyckas ju med bedriften att tappa bort ett helt tåg!!! De e ganska bra jobbat det ;)... Man blir lite luttrad *hehe*
Ha det gott
♥☺♥KRAM♥☺♥