fredag 5 oktober 2012

Gravid

Jag är gravid. Nu blev ni förvånade va? Jo, då femtiosex år gammal kan man bli gravid med lite hjälp. Jag tänkte att man har ju inte så stora chanser på jobbfronten längre. Men mamma kan man bli fortfarande. Då får man ju föräldrapenning och sedan barnbidrag. Alltid något.
När jag och Gubbe träffades för 24 år sedan så hade han redan fyra barn och jag två. Då ville han att vi skulle ha ett gemensamt. Jag tyckte dock att det räckte med de sex barn vi hade i ett åldersspann från 2 till 7 år. Så på den vägen är det.
Men nu går det ju bra. Vi har ju i och för sig en drös barnbarn, men dom har ju sina egna föräldrar och får klara sig själva, nu när vi ska skaffa vårt sjunde. Hen ska heta Maja-Lasse. Efternamn har vi inte bestämt än men det lutar åt Franzzon, som äldsta katten.
Maja-Lasse ska bli Sveriges första president har vi tänkt. Men vi får väl se om vi hinner vara med om det. Det är ju det stora problemet när man skaffar barn sent i livet. Jag blir 72 när Maja-Lasse går ut grundskolan.  Men jag är också pensionär när hen börjar skolan och finns hemma för att breda mackor till mellis.
Men jag är ju inte så gammal ändå. En spansk kvinna var 67 när hon födde sitt första barn och en indisk kvinna var 70! Men så dog dom två år senare. Hur tänkte dom? Fertilitetskliniker var ju inblandade i båda fallen naturligtvis. Man undrar varför dom inte har någon urskiljning. Dom leker med människors liv.
Men det är klart att om man ätit fullkornsbröd och yoghurt väldigt länge (se tidigare inlägg) så kanske man har tänkt sig att leva till 110 och då är ju 70 ingen ålder att tala om.
Men... för att nu inte sprida ut några shockartade rykten - jag skoja bara! Mina ägg äro färdigkläckta. Den här hönan har gjort sitt. Tuppen å sin sida kan ju sprida sina gener vidare om han så önskar bara jag slipper vara med.

Idag har jag varit lägenhetsförevisare å Sigtunahems vägnar. Moderns lägenhet ligger ute och lägenhetssökare står i kö. Dom ringer därmed till mig och frågar efter modern. "Hon är död" säger jag. Nej, det säger jag inte, men jag undrar varför dom lagt ut moderns namn och ringer därför upp Sigtunahem som säger att "nääe, det står ditt namn här". Men när även nästa lägenhetsintressent frågar efter modern, så frågar jag hur hon fått namnet och då får jag till svar att det står så i mailet som skickats ut. Inte för att det gör mig något, men dom som ringer tycker att det är pinsamt när jag förklarar läget. Men, okej, jag får väl heta Britta ett tag då, tänker jag och nynnar på Sigtunahems reklamsång: "här på stora gatan, är det alltid fest".
Idag blir det kyckling till middag och därmed önskar jag eder en treflig afton.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

Tantaluran sa...

Jiiiiiiiiiiisöss människa - sluta skräms!

Marianne sa...

Åhhh vad du skriver härligt.....Lustigt att du o gubbe hade sex barn tillsammans,min gubbe,alias "Eken" hade/har åtta. Vi hade också,om än lösa,så planer på ett gemensamt.Ingen unge kom så vi gick till äggdoktorn.Med pannan i djupa deltagande veck tittade han på oss och frågade försiktigt:Har ni NÅGOT barn?? Svaret åtta stycken höll på att skicka honom ur stolen,fniss!Köp en hund,tack och adjö! Så det blev "bara" åtta :-)
Att få hjälp att bli gravid vid 60-70 tycker jag är hemskt.... hur mycket man än vill.Att utsätta sitt barn för risken attbli moderlös efter nåt år är själviskt,det är min personliga åsikt!
Du tar det verkligen bra som "gillar läget" med din döda mammas lägenhet....och Britta är ett fin-fint namn :-)
Önskar dig o Gubbe en skön helg.

Emileitha/Tarja sa...

Nu fick du mig att skratta igen..
Du är bara så kul..
Roliga tankar..
Ha en fin helg hur som helst...Du får väl ruva på nya roligheter..

Baronessan sa...

Fniss :)

Baronessan sa...

"Bara" 8 barn ;)
Jag håller med dig att det är själviskt så det räcker om man skaffar barn så sent i livet. Då tänker man ju inte på barnet.
Glad helg!

Baronessan sa...

Så bra då :D Ja, jag ska ruva vidare.

Bitten sa...

Jag drömmer ibland att jag är gravid. Läskiga mardrömmar alltså.

Anonym sa...

Ojdå! Jag som det var på riktigt. Men det skulle ju kunna vara så om man får tro de japanska forskare som tillverkar nya ägg... i.o.f.s. musägg men hur noga får man vara i vår åldersklass :D

Annci sa...

Halloj där!!
Tack för rolig och uppfriskande läsning.. Härligt att få sig ett gott skratt så här på söndags eftermiddan ☺☺☺
Ha det fortsatt gott ☺♥☺

Baronessan sa...

Ja, det händer mig också. Man känner sig lite omskakad när man vaknar :)

Baronessan sa...

Jag tror att musbarn vore att föredra i den här åldern :)

Baronessan sa...

Hej Annci! Tack själv för uppmuntran :)