torsdag 25 oktober 2012

Sand mellan tårna

Har ni ett sånt där mys-fluffifluff-sovrum? Tjocka överkast med brodyr och spets som böljar fram som ett moln med femtiosju siden/spets-kuddar som svulstigt bara väller fram? Har ni det? Har ni det?
Det har inte jag! Jag har inte ens överkast, eftersom rummet ligger på övervåningen och dessutom har dörr! Kuddarna är fyra till antalet och på golvet har vi sand. Jo, jag vet att det är inne igen med heltäckningsmatta, men vi har sand. Det har Gösta (katt) bestämt.
Igår städade jag detta rum (nu kallad sandtaget) och böt sängkläder. Jag vet inte hur Gösta gör, men han smugglar in sanden på något märkligt sätt.
Jag går alltid och lägger mig senare än Gubbe, så då tassar man in i ett mörkt rum, slår fötterna i skåpen (aj fan!) innan man hittar en lysknapp. När man tänt så ligger det en Gubbe där och småsnarkar (trots snarkskena) och tvärs över min sida av sängen ligger sandkatten Gösta. Ovanpå täcket! För jag är alltid noga att lägga på täcket när jag går ur sängen. Så då frågar jag katten lite snällt om jag får ligga bredvid på en liten hörna, samtidigt som jag gosar lite på hans mage. Kattens alltså, inte Gubbens. Katten grymtar lite och medan jag klär av mig så hoppar han ner från sängen. Det gör han varje gång. När jag sedan kryper ner i min sköna säng och tagit fram en bok, då återvänder han och lägger sig på plats i fotänden.
, så igår kväll fick man lägga sig i sandfria lakan efter att ha tassat dit på ett sandfritt (nåja) golv. Åh, så skönt! På morgonen när jag vaknade och klev upp så gled täcket ner mot golvet en bit och återigen hördes sandrasslet. Det märkliga är att trots att vi lägger på täcket på sängen så är det lik förbannat sand på lakanet! Och det är ingen av katterna som har någon böjning av att krypa in under täcket heller. Nu börjar jag istället misstänka Gubbe. Är det han som släpar in sanden?
Peeling är därför inget vi behöver köpa i det här huset. Det är något som ingår gratis i vårt natt-spa á la Gösta. Nu får i alla fall Gösta sanda hur mycket han vill för vi åker till Budapest över helgen med ett gäng vänner/polare/kompisar (stryk det som ej önskas). Gösta kanske kommer att sanda extra mycket i ren protest, men vi har ju kattvakter så han får ju sällskap, även om det inte är av oss.
Och här kommer en väderprognos för Budapest: lördag regn, regn och regn. Söndag snö! Ha, ha, ha skrattade greven och snöt sig i korkmatten. Tur att det är tak på pubar och mathak.
Och just nu faller den första snön utanför fönstret........ På återseende.
Kung av Sand
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Ha en trevlig resa utan sand mellan tårna

Anonym sa...

Men i Budapest kan du välja mellan 5SPA och gotta dej, oxå om det regnar

mw

Helena sa...

Så länge en låter djur och gubbar ligga i sängen blir en nog aldrig riktigt kvitt den där sanden. ;)

Fru Venus sa...

ÄLSKAR Budapest! Tantaluran ska också dit, är ni på resa tillsammans? Jag har ett halvfluffigt sovrum men ingen brodyr, men mycket gult och rött :-)

Baronessan sa...

Finns alltid något att göra/se även om det regnar :)

Baronessan sa...

Du har så rätt du!

Baronessan sa...

Ja, härlig stad trots regnet. Jo, Tantaluran och jag går gärna "på tur" tillsammans. Alltid lika roligt! :D

Marianne sa...

Hahahahaha,skrattar så jag nästan ramlar ur stolen....Underbar blogg! Nä du, nåt fluff och monogram-överkast göre sig icke besvär i mitt sovrummet.Visserligen har jag ingen Gösta men gott om..... smulor! Fråga inte var de kommer ifrån för jag vägrar att avslöja min skamliga last,hehehehe!Hoppas ni haft en fantastisk helg oavsett väder :-) Kram!

Baronessan sa...

Tack! :)

Baronessan sa...

Smulor! Det är kanske det det är! Ska genast förhöra Gubbe ;)
Resan blev kanon! Kram!

lilah sa...

Underbart! Alltihopa! Nej jag har heller inget överkast - eller det har jag ju, men det ligger nån annanstans. Inte i sovrummet i alla fall. Jag lägger inte ens tillbaka täcket efter mig när jag går upp, för jag har hört att det är bra att lufta. Däremot har jag dörr, som jag stänger.Tyvärr har jag blivit tvungen att stänga den även på nätterna - det behövde jag aldrig förr. Då kunde jag ha en liten Matisse snusande bredvid. Nuförtiden är han väldigt ofta ute på nätterna.
Men om han är inne, så kan han av någon outgrundlig anledning inte längre vistas i mitt sovrum utan att efter 30 sekunder hoppa upp i fönstret och springa i persiennerna!! Eftersom den katten absolut inte bryr sig om tillsägelser (eller vrål) så måste jag då stiga upp ur den sköna sängen och då brukar han också hoppa ner och så springer han glatt före till ytterdörren.
Men strax INNAN jag går och lägger mig, ska han absoluuuut inte gå ut!

Baronessan sa...

Ha, ha, ser framför mig Matisse "springa i persiennerna"!
Visst är dom rara!? Men jag undrar jag vad som skulle hända om jag stänger dörren för natten. Då är det nog någon liten kisse som gör en liten kiss utanför dörren och så går jag upp och halkar i det och slår i bakhuvudet och.... nä, dörren får vara öppen.