måndag 22 oktober 2012

Tomtar på loftet

Jag fick för mig att jag skulle börja röra på mig (ha, ha). Jag hängde med en vän på zumba. Hög musik motionerade mina trumhinnor, kroppen undrade vad jag höll på med, men anpassade sig och började läcka ut svett i oanade mängder. Benen for över golvet värre än på Ginger Rogers. Riktigt, riktigt roligt. Ända fram till den tredje gången. Då fick jag ont i ryggen. Enveten som jag är, gick jag ändå, men tog det lite lugnare och överlevde.
"Jaha", tänkte Murphy"  
det satte inte stopp på kärringen. Då får vi ta till något annat".  
då fick jag ont i axeln/nacken istället. Det får jag emellanåt och jag försökte få bort det med gummibandsträning. Och jag gick ändå på zumban, (enveten som sagt). Jag viftade inte lika ivrigt som vanligt, men det gick ändå inte bra. Så nu har jag haft satans ont i en vecka.
Men jag vet (innerst inne) att det har inte ett dugg med träningen att göra. Det är datorknappande och stickande som gör det. Jag hade tre stickningar på gång och nu ligger dom där alla tre.
Idag har jag ringt en naprapat och fått tid på onsdag. Jag drar mig lite för det (man hoppas att det går över ändå) för jag vet hur ont jag kommer att ha efteråt.
Det är ju tyvärr så att man (jag) är dum i hela huvudet när det gäller dessa kroppsliga fel. När jag mår bättre så slutar jag med mina övningar. Man hasar ner i soffan med krökt rygg och gamnacke. Dumt, dumt, dubbeldumt.
Men någonstans i min omgivning sitter det en liten tomte (Murphy?) med ett trollspö och tycker att jag inte ska träna. Den tycker att jag ska bli en riktigt fluffig mormor med stort förkläde och med bulldeg längs med armarna. Men när jag får tag i den där jävla tomten så ska jag tala om, att det går ju inte att baka om jag ska ha ont!
Men promenera kan jag (än så länge...) och då blir i alla fall Frazze glad.
Sen måste jag ju bli av med eländet också tills jag ska åka till Budapest över veckändan med ett gäng galna, härliga människor. De två sista gångerna det har varit resor på gång har jag blivit hemma pga lung- bihåleinflammation, så nu tycker jag att jag borde få åka med! Tredje gången gillt, eller....? Snälla tomten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Marianne sa...

Hahahahaha,tack för morgonens bästa skratt!Träning=ett traumatiskt minne från Nautilus gym.....ryyyyser när jag tänker på de fjorton dagarna det tog att överhuvud taget stå rak igen ;-)
Ha en fin lat måndag :-)

Anonym sa...

De där låter ju så kul. Fortsätt och efter träningen så lägger du en "nästan" het vetekudde på muskeln! Ska du se att det blir bra.

marggareta

Baronessan sa...

Härligt att höra att fler än jag lider av träning ;)

Baronessan sa...

Vetekudde har använts tillika värmedyna, liniment, värktabletter, smärtlindrande gel samt vila. (Dock inte samtidigt!) Bättre men långt ifrån bra.

Helena sa...

Har du hört talas om träningsvärk? :D
Det kanske bara är det? ;P

Baronessan sa...

Ha, ha, på dig! Det skulle vara så jävla typiskt mig att få träningsvärk just i den muskeln jag ofta har ont i och ingen annan stans :D

Emileitha/Tarja sa...

Ha.. fel tänkt..
Jag hade bara lite träningsvärk..efter söndagens tränings dans med partner... det kallar jag motion...3 timmar med en en halvtimmes kaffe med macka paus.. annars bara torka svett pauser..
Nya trevliga ansikten o råa skämt... så härligt att det blir fler gånger absolut.. trött ännu men inte ont mer än vanligt...
Bara jag kunde låta bli o sitta här ...
Livet måste levas, trots det onda..så är det bara... Ha det gott

Baronessan sa...

Träning med dans är det ultimata. Roligt medans man tränar. Men zumba skulle man inte orka i tre timmar för det är för intensivt. I alla fall inte jag.