måndag 5 november 2012

Arbetsskada

Stackars min Gubbe.
Häromdagen hade han så ont i benet på utsidan vid knät. Han undrade vad han gjort och om han hade blåmärke. Det visade sig att han hade orsakat det själv. Han är ju snickare och bär omkring på ett gäng prylar i byxfickorna. Det var tumstocken. Den sitter och skaver mot benet när han kör bil.
Han funderar därför nu om han måste skaffa en mindre/kortare tumstock, eller om han kanske ska låna ett måttband av mig och hänga runt halsen istället.
Vet inte om det är så mycket bättre, för då finns det kanske risk för att han stryper sig istället. Kanske han ska ta av sig byxorna när han kör bil. Men då infaller kanske nästa risk, att han glömmer att ta på sig dom igen när har går ur bilen. Han är nämligen lik mig - glömsk!
Det är farligt att vara hantverkare minsann. Det är inte bara risk för att ramla ned för stegar eller borra sig i handen. Man kan få skavsår också. På benen.

Här nedan ser ni en stämningsfull bild på Gösta. Apropå tidigare inlägg om sandstrand. Så här ser det ut när jag ska gå och lägga mig. Längst bort den snarkande högen = Gubbe och i framkant den anklagande blicken från Gösta. Tror jag får fixa ett eget krypin.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte mindre måttstock ! Eller designa en personligare snickarbyxa åt him.

margareta

Baronessan sa...

Funderar på en blommig magväska faktiskt :) Men det kan ju bli lite krångligt med bilbältet.

Livsnjutaren sa...

Hihi, inte naken om baken nu när det är vinter;))) du vet ju hur jobbiga febriga gubbar kan vara. kan han inte ha tumstocken i en benficka på sidan av benet? Kram

Helena sa...

Undrar om det klassas som arbetsskada?! ;)

Gösta har ju faktiskt paxat platsen först...ganska taskigt av dig att komma och knuffa undan honom varje kväll. ;)

Baronessan sa...

Jo, det är där han har den! Det är där det skaver. Han får skaffa handväska. Men det har han ju redan fast då kallas det för verktygslåda :)

Baronessan sa...

Hade han inte varit egen företagare så hade det det :)
Har Gösta kontaktat dig? Du har en poäng där :)