lördag 17 november 2012

Dagens middag: Gris i svepning

TV:n pratar Jamie Oliver om "sin" köttfärssås. Sen pratar han om italienska matmammors egna recept. Jag vet inte hur sånt där går till. Jag tror inte att jag gjort köttfärssås likadant ens två gånger i mitt liv. Det blir lite på en höft som alltid. Idag höftade jag till denna måltid. Nu ska jag för ovanlighetens skull notera denna rätt så jag kan göra den igen. Men den lär väl inte bli likadan, men på ett ungefär.

Gris i svepning:

Stek gris i strimlor. (Jag använde mig av benfria kotletter)
Släng i en lök, hackad
Ett par gamla överblivna champinjoner fick göra sällskap
1 förp krossade tomater basilika
1 msk stark paprika  (inköpt i Budapest men finns säkert även här)
Buljong (av någon sort)
Koka ihop detta.

Sex tortillabröd bredes med philadelphiaost
Lägg därefter på ett gäng av grisröran på varje bröd
Rulla ihop och lägg i form.
Ringla över lite olivolja och strö över riven ost.
Gratinera tills det blir färdigt.
Serveras med sallad och Creme Fraiche

Det blev svingott kan man säga. Nu ligger vi i soffan och stönar i matkoma. Nästa gång ska jag slänga i vitlök, för det glömde jag. Det går nog inte lika bra med selleri som med gris, men kanske med squash eller aubergine. Det får det bli nästa gång men säg inget till Gubbe!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

  1. Oooh yeeaa. Va gott det där lät... Måste testa göra det jag med... Kan mycket väl tänka mej att man går in i matkoma efter en sån superb middag...
    Ha det gott
    Stora kramen till dej vännen ♥

    SvaraRadera