torsdag 15 november 2012

Petanten och jag

Inuti den här trassliga kvinnan bor en Petant. Man kan kalla henne för en pet-tant. Hon är inte som en pedant för hon vill inte så gärna hålla på och städa. Det skiter hon gladeligen i. Sätter på sig skorna och sparkar undan damm och grus och klampar vidare. Men ATTANS om inte sakerna ligger där dom ska! Då sliter hon sitt hår och visar hörntänderna.

Jag har ju under åren fått trycka undan petanten då barn virvlat runt i huset, men hon finns därinne under skinnet och kommer fram när man minst anar det.. Det som petanten mest gillar är att sortera så att allt är i rätt ordning. Petanten är lite petig med sånt som ligger i oordning nämligen. En titt på Gubbes skrivbord kan till exempel lätt göra att hon (jag) tuggar fradga likt en rabiessmittad hund.
, idag tittade hon fram. Irriterad som en ilsken iller. Frågade hur fan fotona kunde ligga i en sådan oordning. Ja, jag försökte ju försvara mig med att jag började en gång att sortera om alla foton, men så.....
Ja, vaddå, men så???  skriker petanten.
Jo, jag började...(försvarar jag mig) men så kom något emellan. Och nu vet jag inte vart korten hör hemma.
Idiot! Skriker petanten. Hur fan ska jag nu få ordning på alla bilder. Jag kan ju inte placera bilder från 1999 med dom från 2001. Det är ju helt omöjligt!
där håller det på när petanten är framme och man får sig det ena okvädningsordet efter det andra kastat rätt i ansiktet. Hon är så irriterad så hon fräser. Det enda som kan lugna henne en smula är att ge henne kaffe.
Idag har vi druckit sex koppar (läs muggar)!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Margit Torkkola sa...

Satt just och undrade när dagens "lisa" skulle uppenbara sig! Tack och kram! <3

Fru Venus sa...

Undrar om vi är syskon? Det börjar låta så ;-)

Baronessan sa...

Kram på dig du! :D

Baronessan sa...

Ha, ha, ja men det är helt okej :D

oumberligating sa...

Härligt inlägg som vanligt hos dig!
Fast personligen så blir jag ännumer ordningsam vid kaffeintagande, jag blir nämligen lite "speedad" av denna ljuvliga dryck...och då måste jag börja städa och få ordning på saker!
Ha en fin Fredag och Trevlig helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Baronessan sa...

Jag blir aldrig speedad av kaffe. Däremot kan jag få den berömda kaffedarren när det blir för många koppar. Men då sitter jag bara där jag sitter och skakar färdigt :)
Ha de gött, Peter! Kram :)

Helena sa...

Jag dricker inte kaffe....

Baronessan sa...

Nu blir jag allvarligt oroad. Hur mår du? ;)

Helena sa...

Permanent sjukskriven....kanske har med det att göra? Borde jag börja dricka kaffe? o_O

Baronessan sa...

Absolut! Du har inget att förlora och allt att vinna ;)