onsdag 14 november 2012

Sökbara tjänster

Söka jobb var det ja...
Här har vi en lista på sökbara tjänster: Självgående skadeingenjör, sjuksköterska, specialistläkare, Butikschef, Independent Search Consultant, Fritidspedagog, Förskollärare, Lärare, Specialistläkare, Ekonomiassistent, Account Manager, Pizzabagare, Centerkoordinator, Säljare, Undersköterska, Cafébiträde, Undersköterska, Handläggare (överförmyndarnämnden), Musikledare, Redovisningsekonom, Undersköterska, CE-chaufför.

Ja, skulle man kanske möjligen slå till på cafébiträde? Det kan väl inte vara så svårt, eller? Läser att man ska ha tidigare erfarenhet (räcker det inte med 40 års kaffedrickande?) samt baristakunskaper! Jaha, där sket det sig. Man ska alltså ha baristakunskaper, men man ska tituleras cafébiträde? Hm...

ska vi se... Centerkoordinator. Man vill ju gärna ha ett jobb med en fin titel, eller hur? Läser: "Ditt ansvar inom driftsområdet innebär att säkerställa att det är helt och rent på hela träningscentret". Sen läser jag meriterna. Där står bl.a.: "Arbetat som gruppträningsinstruktör och har en giltig licens" Ja, jag fick då inte ihop det där riktigt, men det är skit samma. Jag har ändå inte kompetensen.

Det blir till att omskola sig till lärare eller sjuksköterska. Det är det som söks mest. Sen finns det en och annan personlig assistent också. Där åldern allt som oftast spelar in samt att du helst ska ha utbildning förstås.

Men det är väl bara att kämpa på i galenskapen. Och för er som har läggningen "mitt land":  Det lär finnas en plats ledig i SD nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Åh, det där är så förbenat bekant! Här söker de mest överläkare och ekonomichefer :-( Finns 42 lediga jobb på ön varav 38 kräver högskole examen. Kul. Not.

Baronessan sa...

Ja, mycket chefer är det. Man ska vara högskoleutbildad, ha 25 års erfarenhet och inte vara äldre än 30. Fan vet om man inte ska vara snygg också!