tisdag 13 november 2012

Sööööömn och mallar

I natt var det nästan dags för att öva in den eviga sömnen. Eller åtminstone dags för ide-sömn. Jag var nämligen till naprapaten igår igen för lite axelknådning. Det var då fan vad det sitter i. Bära barnbarn på vänsterarmen är inget man ska göra tydligen, men hur ska man kunna låta bli? Stickning går också bort.
Det knådades och trycktes på massor av punkter och sen blev jag insmetad med ett liniment som hettar/kyler. Verkligen effektivt. Men när jag kom hem föll jag i koma. Somnade i soffan och sov i 2,5 timmar.
Detta gjorde ju att jag inte somnade för natten förrän vid halv 3. Sen sov jag. Till halv ett!!! Jag hade nog sovit ett tag till om inte Frazze kommit med sin stora tass och gett mig en dorvel (återkommer till det) över näsan. Fast när jag tänker efter så var det nog när han klev upp och satte sig på mig. Nio kilo på bröstkorgen är inte något man sover sig förbi.
Tio timmars sömn alltså! Visserligen med sömntablett och visserligen med ett gäng uppvaknanden, men ändå. Men sömnen funkar ju alltid bättre när jag lägger mig sent.
... vad göra av den här dagen (det som är kvar)? Söka jobb står på listan. Eller rättare sagt LETA jobb. Sen ska jag försöka göra en ny mall för hyresavier till Gubbe, eftersom hans dator håller på att dö och programmet han använder inte funkar i nyare datorer. Köpa nytt program? Nä, det kostar ju tusentals kronor och det tycker Gubbe är onödigt när han har mig. Men vi får väl se om jag lyckas. Man vill ju gärna använda sig av någon form av databas så man slipper sitta och skriva nytt varje gång. Har man tur kan man hitta en mall i Microsoft access.
Jag är inte överförtjust i officepaketet dock. Särskilt inte i Word. Hemskt program som inte tillåter något om du inte ändrar i inställningarna. Jag vill göra som jag vill! Inte som någon annan bestämt. Excel däremot är ett bra program. Kanske kan jag använda det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Becell, nej jag menar Excel vill jag minnas från mitt sista jobb. (Men de e klart, så snart det blev strul så kom ju han-datanörden, så det blev ju aldrig hjärtat i halsgroppen.

margareta

Baronessan sa...

Jag har alltid fått vara min egen datanörd :) Men jag gillar å andra sidan när det blir lite strul. Bara det inte blir för mycket eller olösbart :)

Helena sa...

Du ser väl till att du får betalt för jobbet?!

Baronessan sa...

Blir väl in natura kanske ;)