fredag 21 december 2012

Dyrskinka och humorpris

Hörrni... det lackar mot jul. Eller är det lider det gör? Lider kommer från lida om jag inte tar fel. Eller så är det ett lider. Ett sånt man har vagnar i. Låter helknasigt. Ungefär som Trygga räkan. Hur som helst så står den för dörren. Och lider. För den vill in. Och vare sig vi släpper in den eller inte så är den här om ett par dagar. Troligen är den som katten. Smiter ljudlöst förbi när man går ut eller in.
Minst 42 julklappar är inpackade. Bara papperskostnaden är uppe i ungefär en julskinka. Apropå julskinka så gnällde Gubbe efter handlingen häromdagen. Skinkan blev dyr. Jag hade beställt ekologisk dito. "Men alltså, den kostade ### kronor" klagade Gubbe. "Ja, ja," sa jag. Den kommer vara värd varenda krona. "Ja, men ### kronor!!!". Så nu får vi dra in på.... ja, vad ska vi dra in på?
Fulhår till jul
Jag kan dra in på hårfärg för det hinner jag ändå inte med. Där har vi hundra spänn. Ingen starkvinsglögg = 75 spänn i vinst. Hoppa över en och annan dusch = 10:-/gång. Men nu vet jag! Kattmat. Den kostar typ 30:-/kilo. Vi kan sätta ut sorkfällor istället!
Ja, alltså... tro inte att Gubbe är snål för det är han absolut inte. Jag tror inte att jag någonsin hört honom kommentera matpriser förut. Men den där skinkan...
Nu känner jag på mig att minst en vegetarian/vegan kommer att slänga in en kommentar om kålrotsalternativ eller nåt sånt, men i den här familjen är vi vilddjuriska. Särskilt Gubbe. Han är som en..... krokodil.

Sen ska jag berätta för er att jag har fått nobelpris! Johoodå! Nobels humorpris har tilldelats mig av Fru Venus. Har ni inte hälsat på hos henne förut så gör det nu. Hon är inte klok på en enda fläck och det är det som gör henne så särdeles trevlig att hälsa på hos! Jag tycker att hon skulle gett sig själv ovan nämnda pris, men så får man kanske inte göra i Venuska Nobelkommittén. Jag tog på mig fracken direkt och åt fiskbullarna på guldtallrik idag, för man ska fira när man får Nobelpris!

Undrar om jag ska dra till med ett God Jul när jag ändå är i farten. Man vet ju aldrig om man hinner med något mer nu innan den smiter in. Jo, så får det bli. Så... GOD JUL på er alla ni som läser. Och se för fan till att ni inte får mandeln i gröten, för det kan ställa till ett livslångt lidande. Och då menar jag inte allergi  ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Önskar dig med en händelserik o kul Jul med dina närmaste.. vi får väl höra de bästa roligheter sen efteråt hoppas jag.
Jag har inte så många klappar till barnbarnen som du .. men nära på..

Anonym sa...

Jag undrar om du vet varför alla skinkjävlar i affärerna är kokta? Jag vill ju själv tillreda min skinka i ugnen...

//Kjelle//

Anonym sa...

Ha ha, nej inte en mandel till! Efterklok har man blivit.

margareta

Fru Venus sa...

Du är härligt knäpp! :-))
Vår åländska julskinka kostade 69 europengar (cirkus 650 svenska riksdaler) värt varje cent!
God jul på dig med, ha det bra och ta vara på julpappret till nästa år ;-)

Baronessan sa...

Dom är ju 14 stycken så det blir inte så många klappar var :)

Baronessan sa...

Nä, jag vet inte men det tillhör väl den stressade tid vi lever i. Sen går det väl per automatik och då ges inte valmöjligheter. Du får skaffa en egen gris :)

Baronessan sa...

Bra där! ;)

Baronessan sa...

Härligt dyrt! Det ska jag berätta för Gubbe :)

Anonym sa...

Hej lustigkurrepristagare. Grattis! Själv lider jag inte trots att vi heter Lidén i efternamn. Är inte ens född med namnet.
Vilken sås hade du till fiskbullarna? Jag valde att fira med burken där de ligger i hummersås. Den är klart bäst.
På tal om julpapper. De måste ha snålat in. Det kan inte vara lika mycket julpapper på rullarna som förr.
En gubbe som är som en krokdil. Något lurt om ett livslångt lidande. Handlar det om en julrebus? God Jul på dig kollega.

Baronessan sa...

Hej på dig Bosse!
Jag gillar nog också hummersåsen bäst. Om det nu ska ätas fiskbullar öht.
Nej, pappersmängden är mindre. Säkert flera meter. Istället för att höja priset kanske :)
Det livslånga lidandet är detsamma som det 30-åriga kriget du vet ;) God Jul!