måndag 3 december 2012

På snöpromenad

Jag tänkte berätta en sak. Det har snöat. Det är likadant varenda år (nästan). Plötsligt dimper det ner i skallen på en. Halt och eländigt, men vackert att se på.

Frazze och jag trotsade 13 kalla grader och gick till skogen en sväng eftersom solen lyste. Ingen av de andra katterna ville hänga på, men Frazze skippar inte en skogspromenad för lite kyla. Jag packade in mig i mängder av kläder men Frazze fick använda de tassar han har. Undrar om han skulle uppskatta ett par virkade stövlar?
Vackert som ett vykort var det i skogen. Alldeles stilla och tyst....
...tills en hund började skälla. Det gillade inte Frazze. Han reste genast ragg och började morra som den värsta tiger. Trots att han inte såg hunden. Den var ganska långt borta som tur var. Jag är inte helt säker på att Frazze skulle backa om det kom en hund farande, men om han gör det så kan han ju försvinna långt bort och upp i något träd och det vill jag ju inte. Därför smyger vi försiktigt omkring i skogen ifall någon sådan skulle dyka upp.

Visst är det märkligt ändå att så tunna, veka grenar håller kvar snön? Den väger ju i och för sig just ingenting, men det är ju ingen yta som håller upp snömängden.
 Det blev ingen lång promenad denna gång. Jag var rädd om Frazzes tassar och när vi kom hem skuttade han gladeligen in. Och jag också!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Så duktiga ni varit..
Jag inte varit ut på två dagar nu..börjar så smått bli galen .. tur hade mat så överlever .. men i morgon ska jag ut .. får väl låta bli o andas ..det som är problemet för mig..

Anonym sa...Inte klok så ljus allting blev då snön kom

margareta.

Helena sa...

Du kan väl prova...det där med virkade sockar till Frazze, kanske han vill ha en väst också? :D

Baronessan sa...

Jag vet inte om jag orkar virka en sån stor väst ;)