torsdag 6 december 2012

Peppad jobbsökare

Metro står det idag:
"Ungefär 273 000 arbetssökande deltog i jobbcoachning till en kostnad av cirka 2,6 miljarder kronor". 
Jag var en av dom. På samma ställe står att läsa:
"Genom att peppa jobbsökaren in i arbetslivet skulle jobbcoacherna vara lösningen på utanförskapet. Men coacherna totalsågas i en ny rapport. Coachningen kan till och med göra det svårare att få jobb".
Jag kan nog tycka att det var peppande. Att man skulle tänka på vad man kunde istället för tvärtom. Att vända negativt till positivt osv. Men i slutänden så fanns det ju ändå inga jobb för mig. Såna där kaffekokande alltialloassistenter som mig finns det inte något jobb för längre. Bara om du kan ekonomi också.
Alltså siffror är inte mina vänner. Men att 2,6 miljarder är väldigt mycket, så mycket fattar jag. Jag kan till och med fatta att det är en ansenlig summa per person om det var 273 000 deltagare. Och nu var det inte ens värt det. Otroligt. Dom kunde ha lagt pengarna på uteliggarna istället.
Jag fick ju jobb till slut, men inte på grund av det. Jag fick ett helt annat jobb genom en väninna. Men jag ingår säkert i statistiken ändå som en som fick jobb tack vare. Jag blev erbjuden coach även denna arbetslöshet, men jag tackade nej. Jag trodde att det var nedlagt redan.

Eftersom alla älskar bilder på snö så kommer en till här. Det ska vara tre lampor men en gömmer sig under den meterhöga snön.
En liten fördel med att vara arbetslös är att man slipper ge sig ut i snöoväder. Men jag skottade i alla fall. Katterna måste ju komma fram och in under verandan = utedass. Gubbe fick dock ta uppfarten. Ja, vaddå? Det är ju han som är ute och åker. Min bil står så fint inbäddad i snö.

Här nedan en bild på den där lilla lurvtussen Gösta (värstingen). Han ligger och funderar ut nya hyss. Just på den här bilden låtsas han som att jag inte finns, men man ser på blicken att han är irriterande medveten om min närvaro.
Och idag törs jag inte tänka på vilka helvetes påhitt han ska ha för sig för han har varit utestängd på glasverandan hela natten. Det kommer jag säkert att få fan för.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Helena sa...

Nämen...ja det har han väl ändå rätt att hämnas för. Stackars kisse...tänk dig själv att bli utestängd sådär. :P

Baronessan sa...

Nej, faktiskt inte. Han smiter ut med blixtens hastighet och när jag kollar om någon är där så gömmer han sig. Då får man skylla sig själv. Inte har han vett att jama heller.

Baronessan sa...

Förresten har vi lite värme på verandan så det gick ingen nöd på honom :)

Helena sa...

Ah...ja då får han skylla sig själv lite. ;)
Men katter kan nog alltid hitta anledningar att ge en på fan för nånting. :D

Anonym sa...

Lamporna du har utomhus - är det solceller eller går de på power?

margareta

Fru Venus sa...

Jävla snö! Och arbetslöshet!!
Men Gösta är fin och kissor SKA busa ;-)

Baronessan sa...

Hade det varit solceller så hade dom nog inte lyst. Power alltså.

Baronessan sa...

Just precis!

Christina sa...

Fick också träffa en coach när "mitt" företag skulle privatiseras. Det var tamefasiken bara slöseri med pengar och något av det fånigaste jag varit med om!

Baronessan sa...

Ja, du ser hur det kan gå...