torsdag 13 december 2012

Snöig lucia

Idag har jag suttit fast i snön. Jag och svägerska skulle på shoppingtur och på väg nedför en snöig utfart fastnade vi. Det VAR ju jävligt snöigt just där, men jag var ju korkad och tänkte inte på att jag kör en väldigt låg bil. Men jag kom på det när bilen sen hängde på snön.
Hade jag kunnat köra direkt så hade jag nog klarat det, men det kom en bil. Så då blev vi hängande där. Så det var bara att hämta snöskyfflar och börja skotta och skotta och skotta. Emellanåt fick vi passa oss för att inte bli överkörda för det var en jävla trafik och vägen är backig och krokig just där. Hur många stannade och frågade om vi behövde hjälp då? Ingen så klart!
Men så... från ett hus kom en gubbe gående. Han skulle slänga på brev på en låda. Han konstaterade att vi satt fast. Sen frågade han om bilen hade framhjulsdrift eller bakhjulsdrift. Jag tänkte nästan fråga om han drev med mig. Sen konstaterade han igen att vi satt fast och att det inte ens skulle hjälpa med sand. Vi måste dras loss! Så var det med det och sen gick han hem.
Jag ringde efter Gubbe som kom med spade och skottade lite till samt hällde ut grov sand och så kom vi loss. Visst gick det! Gubbar är så förunderligt bra att ha ibland. Men det går inte med vilken gubbe som helst! Han hade inte bara sand med sig. Han hade muskler också. Han ligger på plus idag.
Sen for vi iväg till köpcentrat. Något luciafirande såg jag ingenstans. Inte en enda tomte och ingen med glitter i håret. Vi fikade på Fågelsången och jag kunde inte låta bli att fråga den unga killen i kassan om det var han som sjöng. Jag tänkte att lite hålligång kan man väl få om man inte får se något luciatåg. Han tittade lite konstigt på mig. "Ja, det heter ju fågelsången" sa jag. Han drog lite snett på munnen och sa att han inte sjöng. Det hade ju annars varit lite roligt om han hade dragit igång med den här vid kassan:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Helena sa...

Såg killen ut som en fågel??

Fru Venus sa...

Snö är ett stort vitt helvete!!

Baronessan sa...

Lite som en koltrast :)

Baronessan sa...

Ja, det hjälper inte ens att det är vackert.

Anonym sa...

Här fanns det kl 10 massor med pepparkaksgubbar och en lucia!

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Han borde ha sjungit nån liten trudelutt... nä så tråkig han var på Fågelsången.
Gubbar är bra o ha, jag får låna andras men får be vackert.. just detta med snön är ett elände.. unga killar som parkerar brevid bryr sig inte.. men spela nåt krigspel , det orkar de hela nätterna.. Ha en bra dag o kör inte fast, jag har inte rört bilen på en vecka..måste väl kolla om den funkar ens snart..

Baronessan sa...

Härligt!

Baronessan sa...

Det finns ju risk för att bilarna går i ide om dom får stå. Du får vänta till våren ;)

lilah sa...

Tack snälla för den vackra musikunderhållningen! Det piggade upp i vintermörkret.
Sedan så måste jag tala om att jag i hastigheten råkade läsa fel i din text. Resultatet blev något mer drastiskt. Det var när du berättat om din otäcka upplevelse med snödrivan och blev hjälpt loss till slut - och avslutade med: "Han ligger på plus idag."
Där speedade som sagt min hjärna lite och jag läste: "Han ligger på sjukhus idag."

Men det var då tur att han inte gör det, mitt i julstök och julefrid... ;-)

Baronessan sa...

Visst var den trudelutten fin :D
Jaså, du speedläser du också. Ja, om han inte kommit och hjälpt mig så vet man ju aldrig, ha, ha.