torsdag 31 januari 2013

Darin och rakkniven

Med skägg

I natt blev jag rakad av Darin. (I ansiktet alltså för er som trodde något anat!) Jag skulle på konsert och upptäckte när jag kom fram att jag hade långa svarta hårstrån i ansiktet. En del var flera decimeter långa. Man kan ju undra hur jag missat dom innan, men det hade jag alltså. Jag hade glömt min necessär hemma så jag hade varken rakhyvel eller smink. Panik, panik! Och jag sprang omkring i korridorer för att hitta något rum där någon kunde ha lämnat en rakhyvel. Fanns ingen så klart. Så plötsligt var Darin där och han hade minsann en rakkniv att låna mig. Jag rakade och han stod bredvid och talade om hur jag skulle göra. Jag var livrädd att skära upp mungiporna. Sen vaknade jag.
Här måste man ju fundera på vad man åt för olämpligt igår. Det var ju kycklinggryta. Inget märkvärdigt där, om man bortser från att skinnet var dåligt avfjädrat. Kan det ha varit detta som styrde min dröm?
Men sen då... Darin? Jag har ingen aning. Det var inte ens han som skulle hålla konsert. Men man är glad när man vaknar, när man har drömt sådana stressdrömmar. Fast just när man vaknar tror man en svag sekund att drömmen är det verkliga livet. Hua!

Om fyra dagar kommer jag att få brev. Från a-kassan. Eftersom jag blev avanmäld och sen påanmäld så måste jag göra en nyanmälan!! Det fanns inget utrymme för att skriva i varför jag blivit avanmäld eller hur länge, utan det var samma som för just NY-anmälan. Så den har jag säkert fyllt i fel och då kommer den tillbaka. Som ett brev på posten.

Ett par plusgrader, lite snö kvar men grått och skitigt. Katterna gör fotspår...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

lilah sa...

"Min mamma lagar kyckling.
Jag hostar av den så.
Jag önskar att hon lagat den
utan fjädrar på."
:-)

Men hördu, du rakade ju dig själv! Darin bara instruerade! Annars tycker jag att det var en dröm som förtjänar/kräver nån veckas grubblande på vad den kan betyda! Nåt måste det ju vara. :-D

Baronessan sa...

Fin vers :)
Nej, jag orkar inte fundera. Det kommer nya underliga drömmar hela tiden.