torsdag 24 januari 2013

Ersättning, Knän och Hemsida

Jag är i onåd hos AF. Dom har strypt min ersättning. För att jag missat att meddela om anvisat jobb som inte alls passade in på mig. Man MÅSTE nämligen meddela och ha en jävligt bra förklaring till varför man inte sökt jobbet. Jaha.... få se nu. Ekonomi. Var det inte det jag sa till om från början att jag absolut INTE kan!? Varför skickar man då en sån anvisning?

Så då missar man det bland alla papper och vips så blir det en mindre arbetslös i statistiken. Nu ska jag dit för att bli påregistrerad igen. Man måste gå dit då. Sånt kan man inte göra via mail eller telefon. Nej, du ska dit och sätta på dig dumstruten och förklara VARFÖR du var så jävla korkad att du inte sökte jobbet! Men för att göra det lite smidigare så är det stängt idag. Liksom alla torsdagar. Så än så länge ligger arbetslösheten en person plus eller om man ska säga minus. Det beror på vilket håll man kommer ifrån.

Igår blev jag rundsläpad till tre butiker av yngsta dotter. En av dom var det där stora möbelvaruhuset ni vet, som jag älskar så mycket. Vi hade med minstingen Gräddkolan, för han kan ju inte vara så långt ifrån mjölkbomberna. Han hade tur han. Han sov som en stock igenom hela Ikea. När vi kom hem sa jag till honom att nästa gång är det min tur. Då ska JAG sova. Jag kan nog få plats i en kundvagn om jag rullar ihop mig lite. Han flinade mig rätt i ansiktet. Är det fason det? Dagens ungdom...

Idag har jag varit hos farbror doktorn. Mitt högra knä låser sig emellanåt och det går knappt att komma loss. Ont som fan gör det. Nu har jag haft det så i sådär nio månader så jag tänkte att det kanske behövde röntgas. Det behövde inte röntgas. Nehej, då. Han klämde och kände och bände. Naturligtvis går inte knän i lås sådär på beställning, utan det fungerade ypperligt. Knät var bra konstaterade han. Sen sa han nåt om förslitning i ligament eller nåt sånt. Jag frågade om jag kunde fortsätta att gå på zumba och han svarade ja. Jag frågade också om jag kanske skulle gå till en sjukgymnast och han svarade ja igen. Sen skrev han ut antiinflammationstabletter fast knät var bra!? Jag tänker inte äta dom för då pajar magen istället. Han ändrade i och för sig sorten när jag sa att jag har känslig mage, men jag har läst att den han skrev ut kan ge magsår så jag tror att jag avstår. Eller vill han att jag kommer tillbaka med en trasig mage? Är det så dom jobbar kanske?

Så nu är jag frisk igen trallalla...  Tänk vad fort och lätt det gick! Gratis var det också för jag hade fått frikort sa den gulliga sköterskan i luckan. "Jaha, vad bra", sa jag och stoppade ändå i mitt kontokort i läsaren. "...så då behöver du inte betala" sa hon. "Nehej, ja, just det" svarade jag och försökte ruska igång mina två hjärnceller och stoppade ner kortet igen. Nästa gång kanske det blir utredning för Alzheimer, demens eller afasi.

Ge mig!
Bara för att ruska igång hjärnsellerna ytterligare så har jag nu tänkt försöka (igen) att få in min blogg på min hemsida. Hemsidan ligger i träda efter att jag fått virus. Tänkte ett tag kassera den och istället börja med wordpress. Sen for den ena hjärncellen iväg och ville göra en hemsida/blogg på blogg.se, men då började den andra hjärncellen tänka på att lära sig illustrator istället. Så nu sitter jag här förvirrad medan hjärncellerna slåss med varandra.

Vädret idag är motsägelsefullt: full sol = gå ut! svinkallt = håll dig inne!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

10 kommentarer:

oumberligating sa...

Eftersom jag skojar och skämtar om det mesta så brukar jag ibland avstå ifrån att berätta otroliga saker fast de är sanna.
När jag var arbetslös för några år sedan efter två års sjukskrivning så blev jag hänvisad att söka ett jobb hos Lindex som ansvarig för deras damunderkläder....nu hade jag ju varit klippt och skuren för det jobbet, men de kunde ju in Arbetsförmedlingen veta! (ler)

På Lindex garavade de bar, men de bjöd i allafall på lunch....får ångest när jag tänker tillbaka på den tiden. Arbetsförmedlingen är fönedring när den är som värst, alla som inte fick riktiga jobb verkar ha fått anställning där!

Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Baronessan sa...

Jo det kan jag tänka mig hade varit mumma för en oumbärlig :D Snällt ändå att du fick lunch. Tur är väl det att man kan skämta om allt för annars gick man nog under. Ha de gött! Kram!

lilah sa...

Finns det inga lediga jobb på arbetsförmedlingen du kan söka? Eller du kan skicka in en spontanansökan, för att riktigt visa hur "på" och engagerad du är!

Anonym sa...

och här har jag bara eländes elände! med laptopen.

mw

Baronessan sa...

Tack för tipset! Jag kan göra det imorgon när jag ändå ska gå dit och påanmäla mig. Om jag nu blir godtagen :/

Baronessan sa...

Aj då! Hoppas den piggar på sig :)

Synnøve. sa...

Ja, vad säger man om AF.... att de är lika sjuka som NAV här....
Hoppas du fick gjort det du skulle där idag i alla fall.

Hoppas knät har låst upp sig nu. Så där är inget skönt att gå!

Nu ska jag ha en kopp kaffe tror jag. Måste värma mig lite... fryser...
Klem fra nabolandet :D

bosseliden sa...

Det är klart du ska ta Wordpress. :)
Doktor Bosse här. Det finns ett bra sätt att klara de där tabletterna. Om man samtidigt tar kapseln Omeprazol 1-2 ggr om dagen. Jag har provat vid tre olika tillfällen och fixat med bara en tablett på morgonen. Annars pajar min mage.
Du ska kanske ta med några semlor till AF nästa gång där är öppet.
Trevlig helg

Baronessan sa...

AF är utrett och knät har varit olåst nu en tid. Hoppas det håller sig så. Mer kaffe åt folket! :) Kram!

Baronessan sa...

Jag tycker det där verkar läskigt att blanda tabletter på det viset. Det känns som att det tar kål på magen ännu mer. Men kanske jag ska prova.
Semlor till AF - kommer inte det att anses som en muta? ;)