torsdag 31 januari 2013

Filosofisk stryktvätt

Jag har slagits med en stor hög med stryktvätt. Jag vann! Det konstiga var att i en av skjortorna (dam) stod det på lappen i nacken: "Det högsta är inte att falla men att resa sig efter varje fall - okänd". Jag har väl aldrig förr sett ett citat i ett klädesplagg! Så nu undrar jag om någon vill säga mig något. Är det kanske ett meddelande från yttre rymden att jag ska resa mig varje gång jag haft att göra med AF och AK?
Sen att det står "det högsta". Inte "det viktigaste" eller "det största" utan "det högsta". Ska man känna sig hög då när man har rest sig igen? Nä, ska dom hålla på och sätta in filosofiska uttryck i skjortorna så får dom allt vara lite tydligare om jag ska förstå.

Sen tror jag att jag ska gå tillbaka till att dricka kaffe enbart ur kaffekopp. Riktiga med fat! För det första så blir det MYCKET godare och för det andra så kallnar inte kaffet innan jag har hunnit dricka upp det. Kallt kaffe är INTE GOTT! Ändå har jag inte kaffemuggkoppar som är så särskilt stora. Men större än vanlig kaffekoppar är dom.
Koppen (muggen) till vänster är min vardagskopp. Den rymmer dryga 3 dl. Koppen i mitten är mina finkoppar som alltså har tillhörande fat och dom rymmer 2 dl. Perfekt! Den lilla vida koppen till höger är en s.k. riktig kaffekopp (också med fat) som rymmer 1,5 dl. Använder man den koppen så är risken stor för kallt kaffe ändå eftersom den är så vid. Den användes därför med fördel när man intager kokkaffe kokt på björkved. (Drar här in luft genom trutad mun på norrländskt vis). Denna service köpte vi på loppis för sisådär 20 år sedan och den är inte särskilt nött av oss. Men FIN är den!
Men man behöver ju inte fylla dom till brädden, vilket är det man gör för att se hur mycket den rymmer. Det går ju utmärkt att hälla i lite kaffe även i den största, men det görs så sällan. Köpp, köpp på er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

lilah sa...

Alldeles riktigt, det där med kaffekopparna! Själv har jag alldeles på tok för många av olika slag. Dels så har jag en tendens sedan många år, att köpa en mugg varje gång jag är utomlands. Alltså souvenirmugg. Men den ska inte stå på nån prydnadshylla, utan användas.
Dels har jag köpt olika sorters och olika stora kaffe muggar genom åren och många har nu kasserats, men två sorter står i skåpet! Jag tenderar att dricka i den sorten som dels är minst, dels är nyast! Den där lilla sorten har förresten modell av en sådan som brukar ha fat till sig!
Sedan har jag farmors gamla finservis. Skulle jag aldrig göra mig av med. Men senast den användes var när jag fyllde 50. Vit, Rörstrand, med guldkant.
Sedan har jag en servis - samma som mina mattallrikar och djupa tallrikar samt desserttallrikar. Sundborn, om jag minns rätt. Fina, tunna och svalnar väldigt fort.
Men framför allt tror jag att det är ENKELHETEN som gör att jag de senare åren bara använder dem utan fat. Mindre disk, mindre att plocka fram.

Men det där citatet i din stryktvätt, det var originellt!! Och lite kul! ;-)

Emileitha/Tarja sa...

Jag har köpt små kaffekoppar utan fat på loppisar.. det är godast så.
Inte lätt o veta vad budskapet hade för syfte.. nåt djupt o filosofisk

Anonym sa...

Oh så gott, kokkaffe ivisseljohanna, på björkved och kopp med fat tackar tackar.
Men på namnsdagen den söta lilla med broderad kaffeduk som är manglad(och inte som hos svärsonen skrynklig) och Budapestbakelse tack.

Obs, Kommer inte om det serveras kaffe i dricksglas!

margareta

Baronessan sa...

Jag tror att jag vet vilken det är, den där vita Rörstrand med guldkant. Den är jättefin!
Visst är det enkelt utan fat, men inte lika gott ;)

Baronessan sa...

Djupt och filosofiskt, ja... men varför? ;)

Baronessan sa...

Jag har tyvärr ingen mangel, men stryka kan jag göra :)
Budapestbakelse är en favorit här också! Namnsdagskalas blir i slutet av februari då. På Mariadagen. Och... här serveras inte kaffe i dricksglas! Välkommen :)

Anonym sa...

Jag tycker att "fesljummet" kaffe är äckligt. Det ska vara varmt. Godast ur rätt sorts kopp.Precis som du skriver. Får inte vara för vid. Jag testade en gång. Tog fram tio olika koppar. Hällde upp kaffe. Tog smakprov från alla. Det smakar enligt mig inte samma från alla kopparna. Min lek var lätt att göra. Vi hade ett museum där vi visade upp 3 333 st olika koppar från hela världen. Egentligen hade vi fler koppar men vi ville leka med siffrorna.
Budapestbakelse. Vilka minnen. Om man ska ge en kille rätt sorts straff om han älskar allt sött. ju sötare desto godare. Då ger man pysen diabetes typ 1. :)

lilah sa...

Kommer du ihåg var du köpte skjortan? Jag tycker du ska ta kontakt med dem - eller ännu hellre tillverkarna förstås - och fråga vem som skrivit och vem som har tagit initiativet att sy fast det där!!??
Ett väldigt arbete, javisst, men du kanske kan få nåt extra aktivitetsstöd för det?? Det borde du få, tycker jag!
Sedan tar du kontakt med idéskaparen och så kommer ni överens om att göra en egen kollektion med kläder där varenda plagg har ett hemligt och filosofiskt budskap insytt någonstans! Sedan görs det reklam för dessa plagg med hemliga budskap och sedan blir ni rika! :-)

Baronessan sa...

Vilket test! :D Nu vill man ju veta vilken kopp som hade det godaste kaffet.
Sött är gott men det får vara någon måtta. :)

Baronessan sa...

Ha, ha, vilken idé :) Å så aktivitetsstöd på det då. Det vill nog till att man gör mycket reklam för det tog ju ett par år för mig att se lappen :D

Synnøve. sa...

Jag gillar bäst att dricka kaffe ur koppar med fat faktiskt. Smakar så gott tycker jag. Muggar blir... nä kopp ska det vara.

Lite häftigt det där med citatet.... nu måste jag gå igenom ALLA min kläder och se efter om det står nått där med. Tack för det televerket :D

NU ska jag ha te mitt i natta.
Kram Synnöve.